Gå videre til hovedindholdet

Indonesisk beef rendang


Det er sjovt som krydrede, eksotiske retter fra varme himmelstrøg ofte passer perfekt til den danske vinter. Sådan er det i hvert fald med den indonesiske beef rendang - en virkelig dejlig gryderet, som er krydret og varmende uden at være for stærk. Perfekt comfort food til de her kolde og grå dage, som efterhånden udgør den danske vinter. Det er en rigtig simreret, som tager lidt tid at lave og msåke kræver lidt krydderiindkøb, men tid har vi vel egentlig nok af lige nu, og smagen er under alle omstændigheder det hele værd. Og lav endelig en stor portion, så der er til to dage, for smagen bliver kun endnu bedre af at retten får lov at stå på køl natten over.
Malaysisk beef rendang med spidsbryst  (4 pers)
800 g tykkam
2 spsk smagsneutral olie
2 stængler kanel
4 nelliker
4 kardemommekapsler
4 stjerneanis
1 lille ds tomatpure
1 tsk sukker
3 stængler citrongræs, den grønne del
1 ds kokosmælk
Salt

Kryddermix
1 løg
3 stængler citrongræs, den hvide del
2-3 fed hvidløg
1-2 tsk frisk revet ingefær
1 frisk rød chili (kan udelades eller brug ½ til en mindre stærk ret)

Instruktioner
Blend ingredienserne til kryddermix'en til en blød pasta. Kom evt en smule vand ved, hvis blandingen er meget tør.

Skær kødet i mundrette tern. Varm olien i en stor gryde og kom kanel, nelikker, kardemomme og stjerneanis i og lad simre et minuts tid, så de frigiver deres smag. Kom kødet i og brun det. Kom kryddermixen, tomatpure og citrongræs i og vend godt rundt.

Tilsæt kokosmælk og rør sammen. Bring i kog, skru ned og lad simre 1½-2 timer under låg. Smag til med lidt sukker og salt. Server med ris, naan og mangochutney. 

Kommentarer

  1. Skar en grydesteg i småstykker og lavede denne lækre ret i søndags. Perfekt krydderi-kombo til træls dansk januar - og ungerne elskede det. Den laver jeg klart igen!

    SvarSlet
    Svar
    1. Good thinking med grydestegen der! Fedt at det var et hit:-) Helt enig: We need to spice up our life - ikke mindst i denne ekstra mørke corona-januar.

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)