Gå videre til hovedindholdet

Piccata



(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/).

Bare som bevis på, at vi ikke kun spiser kage herhjemme for tiden, så kommer her en hovedret.

Italienerne spiser tit "bare" et stykke kød til secondi eller hovedret, men piccati, som retten her hedder, spises også gerne med spaghetti eller en blød kartoffelmos. Det eneste, man skal være opmærksom på ved retten, er ikke at stege kødet for længe, for så bliver det let sejt. Men steger man det ved god varme 2-3 minutter på hver side og lader det hvile 4-5 minutter bagefter (mens man laver saucen), belønnes man med det møreste og lækreste stykke kød. Saucen er syrlig og salt og klæder kød og tilbehør virkelig godt, så vær ikke bange for, at den er for kraftig, når du smager den til.

Her nyder vi de sidste dage af påskeferien, inden børnene snart skal sendes afsted i skole igen. De glæder sig heldigvis vildt, men for mig føles det SÅ ambivalent og mærkeligt. Jeg håber, det er det rigtige skridt at tage. And that's all I have to say about that, som Forrest Gump ville sige.
Piccata (2 pers)
2 kalveschnitzler
4 spsk mel
Fint salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
2 dl oksebouillon
1 usprøjtet citron
2 spsk kapers
25 g smør
Lidt finthakket persille

Tilbehør:
Spaghetti kogt al dente eller blød kartoffelmos

Instruktioner:
Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer (men roligt og kontrolleret, som statsministeren ville sige, ikke smadre dem!). Bland mel, 1 tsk salt og lidt peber på en flad tallerken og vend kødet grundigt heri, så det er helt dækket. Varm olien i en stor pande og steg kødet ved god varme ca. 2-3 minutter på hver side. Kødet skal endelig ikke stege for længe.

Tag kødet af varmen og læg det på en tallerken. Dæk med sølvpapir og lad det stå og trække, mens saucen laves.

Uden at panden rengøres kommes hvidvinen på (stegeresterne giver ekstra smag) og koger kort op. Kom bouillonen ved, samt saft fra ½ citron. Skær den anden halvdel af citronen i tynde skiver, som kommes i saucen, og lad det hele simre 3-4 minutter, til væsken er kogt ind til en kraftig sauce. Kom kapers i, og derefter smørret, der blot lige skal smelte ved god varme. Smag til - og så er saucen færdig. Vend kødet heri og server straks med spaghetti eller kartoffelmos. Drys med finthakket persille.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)