Gå videre til hovedindholdet

Piccata(Reklame/ kød modtaget som gave fra Toftegaards Gårdbutik: http://toftegaards-gaardbutik.dk/).

Bare som bevis på, at vi ikke kun spiser kage herhjemme for tiden, så kommer her en hovedret.

Italienerne spiser tit "bare" et stykke kød til secondi eller hovedret, men piccati, som retten her hedder, spises også gerne med spaghetti eller en blød kartoffelmos. Det eneste, man skal være opmærksom på ved retten, er ikke at stege kødet for længe, for så bliver det let sejt. Men steger man det ved god varme 2-3 minutter på hver side og lader det hvile 4-5 minutter bagefter (mens man laver saucen), belønnes man med det møreste og lækreste stykke kød. Saucen er syrlig og salt og klæder kød og tilbehør virkelig godt, så vær ikke bange for, at den er for kraftig, når du smager den til.

Her nyder vi de sidste dage af påskeferien, inden børnene snart skal sendes afsted i skole igen. De glæder sig heldigvis vildt, men for mig føles det SÅ ambivalent og mærkeligt. Jeg håber, det er det rigtige skridt at tage. And that's all I have to say about that, som Forrest Gump ville sige.
Piccata (2 pers)
2 kalveschnitzler
4 spsk mel
Fint salt og friskkværnet peber
Olivenolie til stegning
2 dl hvidvin
2 dl oksebouillon
1 usprøjtet citron
2 spsk kapers
25 g smør
Lidt finthakket persille

Tilbehør:
Spaghetti kogt al dente eller blød kartoffelmos

Instruktioner:
Bank schnitzlerne tynde med en kødhammer (men roligt og kontrolleret, som statsministeren ville sige, ikke smadre dem!). Bland mel, 1 tsk salt og lidt peber på en flad tallerken og vend kødet grundigt heri, så det er helt dækket. Varm olien i en stor pande og steg kødet ved god varme ca. 2-3 minutter på hver side. Kødet skal endelig ikke stege for længe.

Tag kødet af varmen og læg det på en tallerken. Dæk med sølvpapir og lad det stå og trække, mens saucen laves.

Uden at panden rengøres kommes hvidvinen på (stegeresterne giver ekstra smag) og koger kort op. Kom bouillonen ved, samt saft fra ½ citron. Skær den anden halvdel af citronen i tynde skiver, som kommes i saucen, og lad det hele simre 3-4 minutter, til væsken er kogt ind til en kraftig sauce. Kom kapers i, og derefter smørret, der blot lige skal smelte ved god varme. Smag til - og så er saucen færdig. Vend kødet heri og server straks med spaghetti eller kartoffelmos. Drys med finthakket persille.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)