Gå videre til hovedindholdet

Rabarber gin fizz


Ahrmen, hvad skete der lige for vejret så?!? Så var det næsten sommer, og nu er det koldt og vådt og blæsende efterår. Det er faktisk ikke i orden. Men det skal alligevel ikke holde os tilbage fra at udnytte, at det trods alt er rabarbersæson, hvilket giver grobund for en drink med dejlig  frisk forårs-rabarbersmag. Så må man bare lege, at solen skinner udenfor.

En klassisk gin fizz er en meget simpel (og lækker) drink, der hovedsageligt består af gin, sukkersirup og citron, så i denne version er den smimple sukkersirup blot udskiftet med en lækker rabarbersirup. Der er som oftest også æggehvide i en original gin fizz, men den har jeg udeladt her, fordi jeg synes, det gør drinken lidt for tung sammen med den søde rabarber.

Rabarbersirup eller -saft kan købes i de fleste større supermarkeder, men det er nemt at lave og virkelig drønlækkert. Opskriften herunder giver nok rabarbersirup til 4-6 drinks, men hvis man synes, det nok lige er i overkanten, kan man også blot blande den op med koldt vand, og så har man den lækreste rabarbersaftevand.

Rabarber gin fizz

Rabarbersirup (4-5 dl):
Ca. 1 bundt rabarber (500 g)
Koldt vand
150 g sukker
Evt ½ stang vanille (kan udelades)
Evt ½ tsk atamon

Rabarber gin fizz:
1/4 del gin
1/4 del rabarbersirup
1/2 del gingerbeer (eller danskvand, hvis man af uvisse årsager ikke kan lide ginger beer)
Lidt friskpresset citron 
Isterninger eller knust is
Citron og evt spiselige blomster til pynt

Instruktioner
Til rabarbersiruppen renses rabarberne og skæres i skiver på ca. ½ cm. Kom rabarberstykkerne i en kasserolle og dæk med vand til ca. 1½ cm over rabarberne. Bring i kog og skru ned, og lad væsken simre i 20 min. Si væsken over i en ren gryde (rabarberresterne skal desværre bare smides ud. Der er ikke noget smag tilbage i dem), og hæld 150 g sukker i og læg evt. en halv flækket vanillestang i (kan udelades for en mere ren rabarbersmag). Bring væsken i kog og lad simre 10 min - jo længere tid væsken simrer, jo tykkere bliver den. Tilsæt evt. ½ tsk atamon, så saften holder sig bedre. Lad saften køle af og stil den på køl, til den skal bruges.

Til drinken blandes gin og rabarbersaft i et glas. Tilsæt ginger beer/danskvand og smag til med lidt citronsaft. Kom godt med is i, pynt evt. med en citronskive og lidt blomster og server straks. 

Kommentarer

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)