Gå videre til hovedindholdet

Rabarber gin fizz


Ahrmen, hvad skete der lige for vejret så?!? Så var det næsten sommer, og nu er det koldt og vådt og blæsende efterår. Det er faktisk ikke i orden. Men det skal alligevel ikke holde os tilbage fra at udnytte, at det trods alt er rabarbersæson, hvilket giver grobund for en drink med dejlig  frisk forårs-rabarbersmag. Så må man bare lege, at solen skinner udenfor.

En klassisk gin fizz er en meget simpel (og lækker) drink, der hovedsageligt består af gin, sukkersirup og citron, så i denne version er den smimple sukkersirup blot udskiftet med en lækker rabarbersirup. Der er som oftest også æggehvide i en original gin fizz, men den har jeg udeladt her, fordi jeg synes, det gør drinken lidt for tung sammen med den søde rabarber.

Rabarbersirup eller -saft kan købes i de fleste større supermarkeder, men det er nemt at lave og virkelig drønlækkert. Opskriften herunder giver nok rabarbersirup til 4-6 drinks, men hvis man synes, det nok lige er i overkanten, kan man også blot blande den op med koldt vand, og så har man den lækreste rabarbersaftevand.

Rabarber gin fizz

Rabarbersirup (4-5 dl):
Ca. 1 bundt rabarber (500 g)
Koldt vand
150 g sukker
Evt ½ stang vanille (kan udelades)
Evt ½ tsk atamon

Rabarber gin fizz:
1/4 del gin
1/4 del rabarbersirup
1/2 del gingerbeer (eller danskvand, hvis man af uvisse årsager ikke kan lide ginger beer)
Lidt friskpresset citron 
Isterninger eller knust is
Citron og evt spiselige blomster til pynt

Instruktioner
Til rabarbersiruppen renses rabarberne og skæres i skiver på ca. ½ cm. Kom rabarberstykkerne i en kasserolle og dæk med vand til ca. 1½ cm over rabarberne. Bring i kog og skru ned, og lad væsken simre i 20 min. Si væsken over i en ren gryde (rabarberresterne skal desværre bare smides ud. Der er ikke noget smag tilbage i dem), og hæld 150 g sukker i og læg evt. en halv flækket vanillestang i (kan udelades for en mere ren rabarbersmag). Bring væsken i kog og lad simre 10 min - jo længere tid væsken simrer, jo tykkere bliver den. Tilsæt evt. ½ tsk atamon, så saften holder sig bedre. Lad saften køle af og stil den på køl, til den skal bruges.

Til drinken blandes gin og rabarbersaft i et glas. Tilsæt ginger beer/danskvand og smag til med lidt citronsaft. Kom godt med is i, pynt evt. med en citronskive og lidt blomster og server straks. 

Kommentarer

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)