Nødder er desværre stadig en ret dyr spise, så når jeg ser et godt tilbud, slår jeg til som en kløfthammer og kom på den måde - før coronakrisen - i besiddelse af en ordentlig portion usaltede cashewnødder, som jeg i første omgang brugte til en omgang tikka masala. Resten af nødderne lå så et godt stykke tid og kiggede på mig nede fra køkkenskuffen.
Nu hvor mine to piger, som går i hhv. 2. og 4 klasse, er begyndt i skole igen, er cashewnødderne blevet omdannet til en meget populær Efter-skoletid-snack med honning og salt, der giver den der lækre sød-salte smag til de sprøde nødder. Især min yngste datters indtag af dem skal rationeres, for ellers er de alle væk på ingen tid (det er i øvrigt hendes hånd, der ses på et af billederne; helt udtørret af at vaske, vaske, vaske og spritte de hænder og på trods af både kopattesalve og glycerin håndcreme). Mine piger er SÅ glade for at komme i skole igen og se deres venner. Hvor jeg i sidste uge mildt sagt var noget utryg ved at sende dem afsted, må jeg nu sige, at manner, jeg har sgu noget ondt af de store børn og unge, der stadig skal holde sig hjemme og sandsynligvis, som det ser ud nu, skal hjemmeskoles frem til sommerferien. Puh, det der psykiske velvære skal altså heller ikke underkendes, og jeg kan virkelig godt forstå, at det er hårdt for dem ikke se deres kammerater. Jeg håber sådan, at det kan lykkes med håndvask og 2 meters afstand og alt det der hejs at holde den (dumme, latterlige, lorte) virus i skak, så der kan blive åbnet lidt mere op for alle dem, der trænger til selskab. Dumme, trælse corona-bæ!
Nånånå. Tilbage til den nødde-snack der. Jeg har ikke prøvet opskriften her med andre typer nødder, men jeg kan kun forestille mig, at den også er god med rå, usaltede mandler, pistacienødder, hasselnødder, jordnødder eller en blanding af flere slags nødder, så brug endelig bare, hvad der gemmer sig i skabet af nødde-rester. Ud over at være en måske lidt ekstravagent eftermiddagssnack, vil den også passe godt som velkomstsnack, når vi engang igen kan invitere til noget, der fordrer en velkomssnack. Åh, det bliver så skønt!
150 g rå, usaltede cashewnødder (eller andre nødder)
2 spsk honning
1 spsk sesamfrø
Flagesalt (hvidt eller sort eller begge dele)
Instruktioner:
Rist sesamfrøene let på en tør pande og lad dem afkøle lidt.
Lad imens ovnen varme op til 175 grader varmluft.
Bland nødder, honning og sesamfrø godt sammen i en skål. Det er klistret arbejde, der nemmest gøres med et par gafler (og måske nogle rene fingre).
Kom nødderne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Skil dem godt ad - igen nemmest med et par gafler og klør fem.
Bag dem i ovnen i ca. 15 min. Efter 7-8 minutter vendes der lidt rundt i nødderne, så de bliver jævnt bagt. Hold øje med dem de sidste minutter og tag dem ud, før de bliver for mørke.
Tag nødderne ud af ovnen og drys med salt, mens de stadig er varme og klistrede (jeg synes godt, de kan klare en del salt, så jeg brugte ca. 1 spsk til denne portion, men smag lidt til undervejs - uden at brænde tungen). Hvis de er klistret sammen igen, deles de lidt med et par gafler. Lad afkøle helt på bagepladen, inden de kommes i en skål eller beholder. Holder fint 4-5 dage i en lufttæt beholder.
Kommentarer
Send en kommentar