Selvom det lige nu ind imellem føles som om tiden er gået helt i stå, og dagene flyder sammen, så nærmer påsken sig alligevel med hastige skridt, og bare fordi vi ikke kan holde stor påskefrokost med familien (det må vi bare glæde os til at gøre senere), så behøver vi jo ikke snyde os selv for noget af den gode påskemad her og nu.
Herunder har jeg samlet mit bedste bud på en række lækre retter her fra bloggen, som er gode i påsken, men som i det hele taget også er en kulinarisk fejring af alle de lækre ingredienser, som foråret har at byde på.
Sprød forårstærte med små kartofler, asparges og brie
Min absolutte yndlings forårstærte har et hemmeligt våben - eller ingrediens om man vil. Under lækre asparges og små kartofler gemmer sig nemlig et cremet lag brie, der bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarstrte-med-asparges-sma-kartofler.html
Tunsalat med æg, rejer og asparges
Fine lyserøde djævleæg
Devilled eggs eller djævleæg er en rigtig lækker måde at spise æg på, hvor blommen tages ud af det kogte æg, blandes sammen med alskens lækre sager og puttes retur. I denne udgave lægges æggene i rødbedesaft for at give dem en fin lyserød farve, som vil pynte på ethvert påskebord. Her er opskriften: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/lyserde-djvleg-med-bacon.html
Laks med sennep og ahornsirup
Det her er uden tvivl en af de lækreste måder at spise laks på, jeg kender. Den sød-stærke blanding af sennep og ahornsirup smager helt fantastisk på den fede fisk. Opskriften findes lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/maple-mustard-salmon-laks-med.html
Nordisk forårsfad
Masser af ost, friske grøntsager og frugt sammen med rabarberchutney, tunmousse og karsemayo. Så kan man ikke ønske sig meget mere på et forårsfad - jeg kan ihvertfald ikke. Opskrifter på alle lækkerierne finder lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/nordisk-forars-fad.html
Smörgastorta
Smörgastorte er en svensk opfindelse og er meget nemmere at lave end det måske ser ud til. Tærten er fuld af tilsmagt flødeost, laks og rejer på bunde af groft sandwichbrød - og kan pyntes så meget eller lidt man orker (jeg orker som regel meget pynt). Følg linket til opskriften:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/06/smorgastorta-svensk-smrrebrdstrte-med.html
Hotdogs med rejesalat
Vi bliver i den svenske boldgade med disse hotdogs, som ikke fuýldes med pølser men istedet med en frisk og grøntssagsfyldt rejesalat. Super lækkert og opskriften er lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/hotdogs-med-frisk-rejesalat.html
Små butterdejstærter med asparges og brie
Hurtigt lavede og hurtigt spiste små hapsere er disse sprøde og lækre butterdejstærter med brie og friske grønne asparges, og den nemme opskrift findes lige her https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/sma-butterdejs-trter-med-asparges-brie.html
Skagenrøra aka den bedste rejesalat!
Skagenröra er den mest søgte opskrift nogensinde på min lille blog, og denne svenske rejesalat (som min gode veninde Mette har lært mig at lave) er da også helt utroligt lækker med masser af friske krydderurter. Prøv selv: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html
Enhver påskefrokost bør slutte med et sødt punktum. Herunder er forslag til forskellige af slagsen.
Mazarintærte med påskepynt
Citron- og vanillemoussekage
En helt utroligt gul, påsket og lækker kage findes lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/citron-og-vanillemoussekage-med-citron.html
Maple pecan pie
Maple pecan pie er en utroligt lækker tærte, der især smager godt lun og med en god scoop vanilleis til. Opskriften findes her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/maple-pecan-pie.html
Rabarbertærte med creme og kandiserede pistacienødder
Rigtig god anderledes påske derude/derinde!
Herunder har jeg samlet mit bedste bud på en række lækre retter her fra bloggen, som er gode i påsken, men som i det hele taget også er en kulinarisk fejring af alle de lækre ingredienser, som foråret har at byde på.
Sprød forårstærte med små kartofler, asparges og brie
Min absolutte yndlings forårstærte har et hemmeligt våben - eller ingrediens om man vil. Under lækre asparges og små kartofler gemmer sig nemlig et cremet lag brie, der bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarstrte-med-asparges-sma-kartofler.html
Tunsalat med æg, rejer og asparges
Jeg forbinder i høj grad påsken med med fisk og rejer og æg, og denne salat har det hele. Den kan spises som den er eller serveres med rugbrødschips eller små stykker flutes. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarssalat-med-tunmousse-g-rejer-og.htmlFine lyserøde djævleæg
Devilled eggs eller djævleæg er en rigtig lækker måde at spise æg på, hvor blommen tages ud af det kogte æg, blandes sammen med alskens lækre sager og puttes retur. I denne udgave lægges æggene i rødbedesaft for at give dem en fin lyserød farve, som vil pynte på ethvert påskebord. Her er opskriften: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/lyserde-djvleg-med-bacon.html
Laks med sennep og ahornsirup
Det her er uden tvivl en af de lækreste måder at spise laks på, jeg kender. Den sød-stærke blanding af sennep og ahornsirup smager helt fantastisk på den fede fisk. Opskriften findes lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/maple-mustard-salmon-laks-med.html
Nordisk forårsfad
Masser af ost, friske grøntsager og frugt sammen med rabarberchutney, tunmousse og karsemayo. Så kan man ikke ønske sig meget mere på et forårsfad - jeg kan ihvertfald ikke. Opskrifter på alle lækkerierne finder lige her:
Smörgastorta
Smörgastorte er en svensk opfindelse og er meget nemmere at lave end det måske ser ud til. Tærten er fuld af tilsmagt flødeost, laks og rejer på bunde af groft sandwichbrød - og kan pyntes så meget eller lidt man orker (jeg orker som regel meget pynt). Følg linket til opskriften:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/06/smorgastorta-svensk-smrrebrdstrte-med.html
Hotdogs med rejesalat
Vi bliver i den svenske boldgade med disse hotdogs, som ikke fuýldes med pølser men istedet med en frisk og grøntssagsfyldt rejesalat. Super lækkert og opskriften er lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/hotdogs-med-frisk-rejesalat.html
Små butterdejstærter med asparges og brie
Hurtigt lavede og hurtigt spiste små hapsere er disse sprøde og lækre butterdejstærter med brie og friske grønne asparges, og den nemme opskrift findes lige her https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/sma-butterdejs-trter-med-asparges-brie.html
Skagenrøra aka den bedste rejesalat!
Skagenröra er den mest søgte opskrift nogensinde på min lille blog, og denne svenske rejesalat (som min gode veninde Mette har lært mig at lave) er da også helt utroligt lækker med masser af friske krydderurter. Prøv selv: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html
Enhver påskefrokost bør slutte med et sødt punktum. Herunder er forslag til forskellige af slagsen.
Mazarintærte med påskepynt
En nem mazerintærte med sprød tærtedej, blødt mazarinfyld og knasende chokolade pyntet med lidt færdigtkøbte påskeæg falder vist i de flestes smag. Opskriften er her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/03/stor-mazarintrte-med-paskepynt.htmlCitron- og vanillemoussekage
En helt utroligt gul, påsket og lækker kage findes lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/citron-og-vanillemoussekage-med-citron.html
Maple pecan pie
Maple pecan pie er en utroligt lækker tærte, der især smager godt lun og med en god scoop vanilleis til. Opskriften findes her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/maple-pecan-pie.html
Rabarbertærte med creme og kandiserede pistacienødder
En sprød tærte med vanillecreme og rabarber - så bliver det ikke meget bedre. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/rabarbertrte-med-vanillecreme-og.htmlRigtig god anderledes påske derude/derinde!
Kommentarer
Send en kommentar