Gå videre til hovedindholdet

Masser af inspiration til påskefrokosten (med dem du allerede er hjemme sammen med, selvfølgelig)

Selvom det lige nu ind imellem føles som om tiden er gået helt i stå, og dagene flyder sammen, så nærmer påsken sig alligevel med hastige skridt, og bare fordi vi ikke kan holde stor påskefrokost med familien (det må vi bare glæde os til at gøre senere), så behøver vi jo ikke snyde os selv for noget af den gode påskemad her og nu. 

Herunder har jeg samlet mit bedste bud på en række lækre retter her fra bloggen, som er gode i påsken, men som i det hele taget også er en kulinarisk fejring af alle de lækre ingredienser, som foråret har at byde på.

Sprød forårstærte med små kartofler, asparges og brie

Min absolutte yndlings forårstærte har et hemmeligt våben - eller ingrediens om man vil. Under lækre asparges og små kartofler gemmer sig nemlig et cremet lag brie, der bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Find opskriften lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarstrte-med-asparges-sma-kartofler.html

Tunsalat med æg, rejer og asparges
Jeg forbinder i høj grad påsken med med fisk og rejer og æg, og denne salat har det hele. Den kan spises som den er eller serveres med rugbrødschips eller små stykker flutes. Opskriften er lige her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/forarssalat-med-tunmousse-g-rejer-og.html

Fine lyserøde djævleæg
Devilled eggs eller djævleæg er en rigtig lækker måde at spise æg på, hvor blommen tages ud af det kogte æg, blandes sammen med alskens lækre sager og puttes retur. I denne udgave lægges æggene i rødbedesaft for at give dem en fin lyserød farve, som vil pynte på ethvert påskebord. Her er opskriften: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/lyserde-djvleg-med-bacon.html

Laks med sennep og ahornsirup
Det her er uden tvivl en af de lækreste måder at spise laks på, jeg kender. Den sød-stærke blanding af sennep og ahornsirup smager helt fantastisk på den fede fisk. Opskriften findes lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/03/maple-mustard-salmon-laks-med.html

Nordisk forårsfad
Masser af ost, friske grøntsager og frugt sammen med rabarberchutney, tunmousse og karsemayo. Så kan man ikke ønske sig meget mere på et forårsfad - jeg kan ihvertfald ikke. Opskrifter på alle lækkerierne finder lige her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/nordisk-forars-fad.html

Smörgastorta
Smörgastorte er en svensk opfindelse og er meget nemmere at lave end det måske ser ud til. Tærten er fuld af tilsmagt flødeost, laks og rejer på bunde af groft sandwichbrød - og kan pyntes så meget eller lidt man orker (jeg orker som regel meget pynt). Følg linket til opskriften:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/06/smorgastorta-svensk-smrrebrdstrte-med.html

Hotdogs med rejesalat
Vi bliver i den svenske boldgade med disse hotdogs, som ikke fuýldes med pølser men istedet med en frisk og grøntssagsfyldt rejesalat. Super lækkert og opskriften er lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/hotdogs-med-frisk-rejesalat.html

Små butterdejstærter med asparges og brie 
Hurtigt lavede og hurtigt spiste små hapsere er disse sprøde og lækre butterdejstærter med brie og friske grønne asparges, og den nemme opskrift findes lige her  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/sma-butterdejs-trter-med-asparges-brie.html


Skagenrøra aka den bedste rejesalat!
Skagenröra er den mest søgte opskrift  nogensinde på min lille blog, og denne svenske rejesalat (som min gode veninde Mette har lært mig at lave) er da også helt utroligt lækker med masser af friske krydderurter. Prøv selv: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/11/den-helt-fantastiske-rejesalat.html

Enhver påskefrokost bør slutte med et sødt punktum. Herunder er forslag til forskellige af slagsen.

Mazarintærte med påskepynt
En nem mazerintærte med sprød tærtedej, blødt mazarinfyld og knasende chokolade pyntet med lidt færdigtkøbte påskeæg falder vist i de flestes smag. Opskriften er her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/03/stor-mazarintrte-med-paskepynt.html

Citron- og vanillemoussekage
En helt utroligt gul, påsket og lækker kage findes lige her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/citron-og-vanillemoussekage-med-citron.html 

Maple pecan pie 
Maple pecan pie er en utroligt lækker tærte, der især smager godt lun og med en god scoop vanilleis til. Opskriften findes her: 
https://alverdensmad1.blogspot.com/2019/04/maple-pecan-pie.html

Rabarbertærte med creme og kandiserede pistacienødder
En sprød tærte med vanillecreme og rabarber - så bliver det ikke meget bedre. Opskriften er lige her:
https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/rabarbertrte-med-vanillecreme-og.html

Rigtig god anderledes påske derude/derinde!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig