Jeg er faktisk ikke helt sikker på at der her reelt er en ret, der rimer, for selvom den staves phở bò, udtales den vist mere hen i retning af "fu ba". But, like, whatever - det er en drønlækker ret, så den kommer med her alligevel.
Phở bò er en vietnamesisk suppe med nudler, oksekød og friske krydderurter, og ja, dét er præcis lige så lækkert, som det lyder. I den traditionelle udgave skære bøffen i mindre stykker og koges med sammen med suppen, men der kan jeg altså kun få bøffen til at få konsistens som skosåler, så jeg gør det lidt anderledes og steger bøffen ved siden af. Og så skal der også lige dykkes ned i skuffen med julekrydderier, for der er både nelliker og kanel i retten - men den smager altså på ingen måde julet. Bare skønt krydret og meget comfort food-agtig uden at være tung. En virkelig lækker forårssuppe!
Ăn nào!
Phở Bò (2 pers)
Lidt smagsneutral olie
1 løg
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk frisk, revet ingefær
1½ l. god oksebouillon
2 små kanelstænger
1 stjerneanis
3 nelliker
100 g risnudler
2 gode bøffer
Lidt jomfruolivenolie
Salt & peber
Til servering:
Frisk lime
Frisk mynte og koriander
Bønnespirer
Evt. frisk eller tørret chili
Instruktioner:
Varm lidt olie i en stor gryde - med plads til suppen. Skær løget i tynde skiver og steg det ved middel varme i en stor gryde med lidt olie - sammen med hakket hvidløg, ingefær, stjerneanis, nelliker og kanelstænger. Når løget er blødt og gennemsigtigt kommes bouillonen ved, og suppen simrer 5-10 min.
Fjern stjerneanis, nelliker og kanelstænger og smag til. Kom risnudler i den simrende suppe og kog efter anvisningen på pakken (typisk 5-10 min). Lynsteg imens bøfferne i lidt smagsneutral olie, krydr med salt og peber, og lad hvile til nudlerne er færdige. Skær kødet i tynde skiver og server sammen med suppen med lime, frisk mynte og koriander, bønnespirer og chili.
Kommentarer
Send en kommentar