Gå videre til hovedindholdet

Retter, der rimer: Phở Bò

Jeg er faktisk ikke helt sikker på at der her reelt er en ret, der rimer, for selvom den staves phở bò, udtales den vist mere hen i retning af "fu ba". But, like, whatever - det er en drønlækker ret, så den kommer med her alligevel.

Phở bò er en vietnamesisk suppe med nudler, oksekød og friske krydderurter, og ja, dét er præcis lige så lækkert, som det lyder.  I den traditionelle udgave skære bøffen i mindre stykker og koges med sammen med suppen, men der kan jeg altså kun få bøffen til at få konsistens som skosåler, så jeg gør det lidt anderledes og steger bøffen ved siden af. Og så skal der også lige dykkes ned i skuffen med julekrydderier, for der er både nelliker og kanel i retten - men den smager altså på ingen måde julet. Bare skønt krydret og meget comfort food-agtig uden at være tung. En virkelig lækker forårssuppe!

Ăn nào!

Phở Bò (2 pers)
Lidt smagsneutral olie
1 løg
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk frisk, revet ingefær
1½ l. god oksebouillon
2 små kanelstænger
1 stjerneanis
3 nelliker
100 g risnudler
2 gode bøffer
Lidt jomfruolivenolie
Salt & peber

Til servering:
Frisk lime
Frisk mynte og koriander
Bønnespirer
Evt. frisk eller tørret chili 

Instruktioner:
Varm lidt olie i en stor gryde - med plads til suppen. Skær løget i tynde skiver og steg det ved middel varme i en stor gryde med lidt olie - sammen med hakket hvidløg, ingefær, stjerneanis, nelliker og kanelstænger. Når løget er blødt og gennemsigtigt kommes bouillonen ved, og suppen simrer 5-10 min.

Fjern stjerneanis, nelliker og kanelstænger og smag til. Kom risnudler i den simrende suppe og kog efter anvisningen på pakken (typisk 5-10 min). Lynsteg imens bøfferne i lidt smagsneutral olie, krydr med salt og peber, og lad hvile til nudlerne er færdige. Skær kødet i tynde skiver og server sammen med suppen med lime, frisk mynte og koriander, bønnespirer og chili.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b