Gå videre til hovedindholdet

Retter, der rimer: Phở Bò

Jeg er faktisk ikke helt sikker på at der her reelt er en ret, der rimer, for selvom den staves phở bò, udtales den vist mere hen i retning af "fu ba". But, like, whatever - det er en drønlækker ret, så den kommer med her alligevel.

Phở bò er en vietnamesisk suppe med nudler, oksekød og friske krydderurter, og ja, dét er præcis lige så lækkert, som det lyder.  I den traditionelle udgave skære bøffen i mindre stykker og koges med sammen med suppen, men der kan jeg altså kun få bøffen til at få konsistens som skosåler, så jeg gør det lidt anderledes og steger bøffen ved siden af. Og så skal der også lige dykkes ned i skuffen med julekrydderier, for der er både nelliker og kanel i retten - men den smager altså på ingen måde julet. Bare skønt krydret og meget comfort food-agtig uden at være tung. En virkelig lækker forårssuppe!

Ăn nào!

Phở Bò (2 pers)
Lidt smagsneutral olie
1 løg
1 fed finthakket hvidløg
1 tsk frisk, revet ingefær
1½ l. god oksebouillon
2 små kanelstænger
1 stjerneanis
3 nelliker
100 g risnudler
2 gode bøffer
Lidt jomfruolivenolie
Salt & peber

Til servering:
Frisk lime
Frisk mynte og koriander
Bønnespirer
Evt. frisk eller tørret chili 

Instruktioner:
Varm lidt olie i en stor gryde - med plads til suppen. Skær løget i tynde skiver og steg det ved middel varme i en stor gryde med lidt olie - sammen med hakket hvidløg, ingefær, stjerneanis, nelliker og kanelstænger. Når løget er blødt og gennemsigtigt kommes bouillonen ved, og suppen simrer 5-10 min.

Fjern stjerneanis, nelliker og kanelstænger og smag til. Kom risnudler i den simrende suppe og kog efter anvisningen på pakken (typisk 5-10 min). Lynsteg imens bøfferne i lidt smagsneutral olie, krydr med salt og peber, og lad hvile til nudlerne er færdige. Skær kødet i tynde skiver og server sammen med suppen med lime, frisk mynte og koriander, bønnespirer og chili.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt