Hvorom alting er, så er dette den absolut bedste opskrift på lækre, søde, sprøde vafler, som jeg kender til. Den stammer fra min faster Noomi, som bor på Bornholm, og som vi derfor desværre ikke ser så tit. Men når vi gør, serverer hun gerne og til vores store begejstring disse vafler for os, når vi besøger hende i hendes helt utroligt hyggelige, røde bindingsværkshus i Nexø. Så sidder vi med vaffeljernet placeret midt på bordet - og Noomi bager vafler så hurtigt hun kan, mens vi andre spiser dem hurtigere, end man kan nå at sige jylkat. Dét rabber â!
Jeg har ikke lavet nogen ændringer i opskriften andet end at tilsætte lidt kardemomme, blot fordi jeg synes, kardemomme gør stort set alt sødt bagværk bedre.
Takk for mâdinj, do!
Faster Noomis sprøde vafler
100 g smør
4 dl mel
1 tsk bagepulver
1 knsp fint salt
2 tsk vanillesukker
3 spsk sukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
4 dl mælk
Instruktioner:
Smelt smørret og lad det afkøle. Bland imens mel, bagepulver, salt, vanillesukker, sukker og kardemomme i en røreskål. Bland æg, smør og 2 dl mælk i den tørre blanding, og rør til der ikke er klumper i dejen (eller kun meget små klumper). Rør de sidste 2 dl mælk i (på denne måde kommer der færre klumper i, synes jeg), og stil dejen på køl i 30 min.
Varm vaffeljernet godt op, og bag vaflerne heri. Brug ca. 1 dl. dej per plade vafler. Da der allerede er fedtstof i dejen, er der ikke grund til at tilsætte yderligere til vaffeljernet. Vaflerne spises hurtigst muligt:-) så de ikke mister deres sprødhed. De er gode med f.eks. is, flormelis, friske bær eller syltetøj - eller lidt af det hele. Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar