Ind i mellem præsenterer min yngste datter mig for retter, hun har set på TikTok, og som hun bare MÅ lave, hvis hun nogensinde skal kunne leve et lykkeligt liv. Så vi har for eksempel lavet bagt feta pasta (hvor en blok feta bages i ovnen sammen med bl.a. en portion tomater, hvorefter det hele blot røres sammen med kogt pasta), som jeg havde store forventninger til, men som trods ok velsmag også var en noget ensformig ret, der vist skal videreudvikles en del på, før jeg serverer den til aftensmad igen. Vi har også lavet cloud bread, der hovedsageligt består af piskede æggehvider og majsstivelse, som bages i ovnen. Brødet blev fint, stort og fluffy, men jeg havde ikke megen lyst til at smage på det, fordi... nåja, æggehvider og majsstivelse...
Men så ind i mellem er der en TikTok-trendy-ret, der rammer plet - og pesto spejlæg er én af dem. Det er super simpelt og hurtigt at lave og smager helt forrygende. Det løfter på en supernem måde det gode spejlæg op til nye højder, og dét holder hele vejen - så her får I min version, som vist mest adskiller sig fra standardversionen ved at have fået tilsat lidt friske urter fra sommerhaven samt en håndfuld saltede græskarkerner, som jeg putter på det meste i disse dage, fordi det lige giver en god knasende sprødhed. Retten er lige så hurtigt lavet som almindelige spejlæg (ihvertfald hvis man bruger købt pesto - køb i så fald en god, frisk én), og er god til både morgenmad, brunch og frokost - måske endda også en nem aftensmad på en lun sommeraften. Velbekomme!
4 spsk god grøn pesto (hjemmelavet eller købt færdiglavet)
2 æg
Salt & peber
2 skiver godt surdejsbrød
Lidt jomfru olivenolie
Evt. lidt basilikum eller grønne urter til pynt
Evt. lidt saltede græskarkerner
Instruktioner:
Varm en pande op og kom 3 spsk af pestoen på og bred det lidt ud med en ske. Når pestoen bobler, slås æggene ud - som almindelige spejlæg - oveni pestoen. Lad æggene stege ved middelvarme 5-6 min, eller til de er netop gennemstegte (eller til de er sådan, som du foretrækker dine spejlæg). Rist imens brødet og dryp lidt olivenolie over og lidt salt og peber. Læg æggene på brødet, dryp det sidste pesto over, samt lidt basilikumblade eller andre friske krydderurter og evt. saltede græskarkerner for lidt knas. Lidt salt og peber på. Serveres straks.
Kommentarer
Send en kommentar