Gå videre til hovedindholdet

Pesto spejlæg på surdejsbrød


 
 

Ind i mellem præsenterer min yngste datter mig for retter, hun har set på TikTok, og som hun bare MÅ lave, hvis hun nogensinde skal kunne leve et lykkeligt liv. Så vi har for eksempel lavet bagt feta pasta (hvor en blok feta bages i ovnen sammen med bl.a. en portion tomater, hvorefter det hele blot røres sammen med kogt pasta), som jeg havde store forventninger til, men som trods ok velsmag også var en noget ensformig ret, der vist skal videreudvikles en del på, før jeg serverer den til aftensmad igen. Vi har også lavet cloud bread, der hovedsageligt består af piskede æggehvider og majsstivelse, som bages i ovnen. Brødet blev fint, stort og fluffy, men jeg havde ikke megen lyst til at smage på det, fordi... nåja, æggehvider og majsstivelse... 

Men så ind i mellem er der en TikTok-trendy-ret, der rammer plet - og pesto spejlæg er én af dem. Det er super simpelt og hurtigt at lave og smager helt forrygende. Det løfter på en supernem måde det gode spejlæg op til nye højder, og dét holder hele vejen - så her får I min version, som vist mest adskiller sig fra standardversionen ved at have fået tilsat lidt friske urter fra sommerhaven samt en håndfuld saltede græskarkerner, som jeg putter på det meste i disse dage, fordi det lige giver en god knasende sprødhed. Retten er lige så hurtigt lavet som almindelige spejlæg (ihvertfald hvis man bruger købt pesto - køb i så fald en god, frisk én), og er god til både morgenmad, brunch og frokost - måske endda også en nem aftensmad på en lun sommeraften. Velbekomme!




Pesto spejlæg (2 stk)

4 spsk god grøn pesto (hjemmelavet eller købt færdiglavet)

2 æg

Salt & peber

2 skiver godt surdejsbrød

Lidt jomfru olivenolie

Evt. lidt basilikum eller grønne urter til pynt

Evt. lidt saltede græskarkerner 

  

Instruktioner:

Varm en pande op og kom 3 spsk af pestoen på og bred det lidt ud med en ske. Når pestoen bobler, slås æggene ud - som almindelige spejlæg - oveni pestoen. Lad æggene stege ved middelvarme 5-6 min, eller til de er netop gennemstegte (eller til de er sådan, som du foretrækker dine spejlæg). Rist imens brødet og dryp lidt olivenolie over og lidt salt og peber. Læg æggene på brødet, dryp det sidste pesto over, samt lidt basilikumblade eller andre friske krydderurter og evt. saltede græskarkerner for lidt knas. Lidt salt og peber på. Serveres straks.


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt