Gå videre til hovedindholdet

Solskinssalsa

 

Selvom jeg er rimelig elendig til at klare høj sol og hård varme, synes jeg alligevel, at det er helt FANTASTISK, at vi får lov at få nogle ægte sommerdage med hedebølge, blå himmel og tropenætter. Så har det rigtigt været sommer, føles det som.

Til gengæld lægger heden en dæmper på min lyst til at stå i køkkenet, så i disse dage bliver det hovedsageligt til lette, kolde retter (og is). En klar favorit i varmen er denne solskinssalsa, som virkelig smager af sommer, da der indgår både jordbær og mango. Derudover er der cremethed fra avocado og friskhed fra lime juice foruden crunch og kant fra lidt rødløg og sydamerikanske noter fra frisk koriander (som dog kan udelades, hvis man er koriander-hader). Og det er faktisk dét. Utroligt nemt og utroligt lækkert. Salsa'en er både cremet og chunky og passer perfekt til en gang salte tortillachips - og dét må godt passere som aftensmad en gang i mellem - ihvertfald når det er så varmt som i disse dage.


Solskins salsa (nok til en stor pose tortilla chips)

2 avocadoer

1 lille rødløg

1 moden mango

1 lille bakke jordbær (ca. 250 g)

Frisk saft fra ½ lime

Lidt frisk koriander (kan udelades)

Lidt chiliflager (kan udelades)

Serveres med salte tortillachips

 

Instruktioner:

Skær avocado, jordbær og mango i små tern. Skær rødløget i meget små tern. Bland det hele i en skål sammen med limesaften. Det må gerne blive en lille smule smattet. Hak korianderen fint og bland i. Anret i en skål og drys med chiliflager. 

Spises helst med det samme, da avocadoerne hurtigt bliver misfarvede, men kan godt opbevares på køl ½ døgns tid.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b