Selvom jeg er rimelig elendig til at klare høj sol og hård varme, synes jeg alligevel, at det er helt FANTASTISK, at vi får lov at få nogle ægte sommerdage med hedebølge, blå himmel og tropenætter. Så har det rigtigt været sommer, føles det som.
Til gengæld lægger heden en dæmper på min lyst til at stå i køkkenet, så i disse dage bliver det hovedsageligt til lette, kolde retter (og is). En klar favorit i varmen er denne solskinssalsa, som virkelig smager af sommer, da der indgår både jordbær og mango. Derudover er der cremethed fra avocado og friskhed fra lime juice foruden crunch og kant fra lidt rødløg og sydamerikanske noter fra frisk koriander (som dog kan udelades, hvis man er koriander-hader). Og det er faktisk dét. Utroligt nemt og utroligt lækkert. Salsa'en er både cremet og chunky og passer perfekt til en gang salte tortillachips - og dét må godt passere som aftensmad en gang i mellem - ihvertfald når det er så varmt som i disse dage.
Solskins salsa (nok til en stor pose tortilla chips)
2 avocadoer
1 lille rødløg
1 moden mango
1 lille bakke jordbær (ca. 250 g)
Frisk saft fra ½ lime
Lidt frisk koriander (kan udelades)
Lidt chiliflager (kan udelades)
Serveres med salte tortillachips
Instruktioner:
Skær avocado, jordbær og mango i små tern. Skær rødløget i meget små tern. Bland det hele i en skål sammen med limesaften. Det må gerne blive en lille smule smattet. Hak korianderen fint og bland i. Anret i en skål og drys med chiliflager.
Spises helst med det samme, da avocadoerne hurtigt bliver misfarvede, men kan godt opbevares på køl ½ døgns tid.
Kommentarer
Send en kommentar