Frosé er efter min mening en helt perfekt drink at køle ned med her i heden, som har lagt sig over landet i disse dage. Drinken er meget simpel og består hovedsageligt af rosé og evt. også frugt, og den minder i konsistens meget om en margarita eller daiquiri - sådan lidt slush ice-agtig - men er knap så sød i smagen.
Drinken er opfundet på en bar i New York, og navnet er en sammentrækning af ordene frozen og rosé. Den kan laves på mange forskellige måder (f.eks. ved at ganske enkelt at fryse rosé ned og derefter blende den), men opskriften herunder er den nemmeste måde jeg kender til og giver - efter min mening - også det bedste resultat. Super nem og super forfriskende! Jeg har brugt frosne jordbær i denne version, men andre former for frosne bær eller frossen frugt (som nektariner eller vandmelon) er glimrende alternativer.
Man behøver ingenlunde at finde de fine glas frem fra bagerst i skabet - jeg har bare brugt nogen her til ære for billederne. Men drinken smager mindst lige så godt i et vinglas eller et almindeligt vandglas - gerne med et sugerør i - slurp:-)
Cheers - og fortsat god sommer!
Jordbær frosé (4 pers)
400 g frosne jordbær
½ flaske rosé
Saft fra ½ lime
1 spsk flormelis
Evt. lidt vodka
Evt. lidt friske jordbær til pynt
Instruktioner:
Kom gerne glassene drikken skal serveres i på køl nogle timer i forvejen - så smelter frosé'en ikke så hurtigt.
Kom frosne jordbær, vin, limesaft og flormelis (og evt. vodka) i en blender og blend til en ensartet "slushie" uden klumper af hele jordbær. Hvis din blender ikke kan klare mosten, kan det hjælpe at røre lidt rundt i slushie'en (mens blenderen er slukket!!) eller tilføje lidt mere rosé.
Hæld drikken i glassene og pynt evt. med en skive jordbær. Nyd hurtigst muligt:-)
Kommentarer
Send en kommentar