Gå videre til hovedindholdet

Frosé med jordbær

 


Frosé er efter min mening en helt perfekt drink at køle ned med her i heden, som har lagt sig over landet i disse dage. Drinken er meget simpel og består hovedsageligt af rosé og evt. også frugt, og den minder i konsistens meget om en margarita eller daiquiri - sådan lidt slush ice-agtig - men er knap så sød i smagen.  

Drinken er opfundet på en bar i New York, og navnet er en sammentrækning af ordene frozen og rosé. Den kan laves på mange forskellige måder (f.eks. ved at ganske enkelt at fryse rosé ned og derefter blende den), men opskriften herunder er den nemmeste måde jeg kender til og giver - efter min mening - også det bedste resultat. Super nem og super forfriskende! Jeg har brugt frosne jordbær i denne version, men andre former for frosne bær eller frossen frugt (som nektariner eller vandmelon) er glimrende alternativer.

Man behøver ingenlunde at finde de fine glas frem fra bagerst i skabet - jeg har bare brugt nogen her til ære for billederne. Men drinken smager mindst lige så godt i et vinglas eller et almindeligt vandglas - gerne med et sugerør i - slurp:-)

Cheers - og fortsat god sommer!


Jordbær frosé (4 pers)

400 g frosne jordbær

½ flaske rosé

Saft fra ½ lime

1 spsk flormelis

Evt. lidt vodka

Evt. lidt friske jordbær til pynt

Instruktioner

Kom gerne glassene drikken skal serveres i på køl nogle timer i forvejen - så smelter frosé'en ikke så hurtigt.

Kom frosne jordbær, vin, limesaft og flormelis (og evt. vodka) i en blender og blend til en ensartet "slushie" uden klumper af hele jordbær. Hvis din blender ikke kan klare mosten, kan det hjælpe at røre lidt rundt i slushie'en (mens blenderen er slukket!!) eller tilføje lidt mere rosé.  

Hæld drikken i glassene og pynt evt. med en skive jordbær. Nyd hurtigst muligt:-)


Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)