Fredagsdrinken: Bellini med nektarin og granatæble


Denne fredagsdrink er en rigtig sommer-lækkerbisken! 

Bellini'er bruges traditionelt som aperitif, men det der med, hvornår man må spise og drikke bestemte fødevarer er jo bare en menneskeskabt social kategori (som var noget af det første vi lærte om på antropologi-studiet), så jeg synes sagtens, den søde, boblende drik kan bruges i andre sammenhænge også, eksempelvis som fredagsdrink. Dog er det en fordel, hvis man er flere samlet til at drikke den, da det er lidt voldsomt (selv set med mine øjne) at åbne og tylle en hel flaske prosecco selv - og sådan en flaske holder dårligt på boblerne i længden.

Bellini'en blev opfundet i midten af forrige århundrede i Venedig og fik sit navn, fordi dens farve minder om farven på et maleri lavet af maleren Giovanni Bellini. Den laves normalt med ferskner, men jeg synes, nektariner tit smager bedre og er sødere end ferskner, så derfor har jeg brugt nektarin her. Granatæblesiruppen bidrager også med sødme og med lidt mere dybde i smagen (og en flot farve), men kan sagtens udelades. 

Rigtig god weekend lige om lidt!


Bellini med nektarin og granatæble (1 stk)
1 nektarin
1 tsk sukker
3 spsk granatæblesirup (fås hos "tyrkiske købmænd")
1½-2 dl. iskold prosecco
Lidt frosne granatæblekerner til pynt

Læg nektarinen i en skål og overhæld den med kogende vand og lad stå et minuts tid. Tag nektarinen op og træk skindet af den og fjern stenen. Hæld sukker og nektarinkød ned i en skål og blend med en stavblender til kødet er helt most. Kom mosen gennem en lille sigte og kassér mosen der bliver tilbage i sigten (eller spis det, mens ingen ser det). 

Hæld først granatæblesirup i et (champagne)glas, derefter den sigtede nektarin-mos og top af med proseccoen - vær varsom, det skummer meget! Hæld evt. proseccoen i ad flere omgange.

Pynt evt. med frosne granatæblekerner. Nyd straks, mens drikken er iskold.

Kommentarer

Populære indlæg