Gå videre til hovedindholdet

Vandmelonsalat med feta, rødløg og pinjekerner


Denne simple vandmelonssalat har de sidste mange år været min ubetingede yndlingssommersalat, som er mere end nem at lave og smager helt fantastisk. Det eneste krav er faktisk, at man får fat i en god og saftig vandmelon, og det kan såmænd være svært nok. Tit er de overmodne og grynede eller bare lyse og smagløse. Et trick skulle være at løfte melonen og banke på dem, og hvis den så er tung og lyder hul, når man banker på den, skulle den være lige i øjet, men jeg synes nu ikke altid, at det holder stik. Man kan godt risikere at få en overmoden vandmelon med sig hjem, og den fylder godt i skraldespanden, sådan én. Hvis man ikke kan finde en god vandmelon, er en saftig honningmelon en god stand-in i denne salat - og helt klart bedre end en dårlig vandmelon.

Hvis man til gengæld skulle være så heldig at få nallerne i en perfekt vandmelon, er denne salat en fantastisk måde at få det bedste ud af den. Den søde melon og den salte feta er et perfekt makkerpar, og med knas fra pinkekerner og rå rødløg har man den skønneste og nemmeste sommersalat, perfekt som grilltilbehør. 

Vandmelonsalat 
1/2 god kernefri vandmelon
100 g. feta
1/2 rødløg
55 g. pinjekerner (1 pose)
En lille håndfuld frisk mynte

Skær vandmelon-kødet i mundrette tern og kom det i en skål. Skær rødløget i tynde strimler og drys over. Rist pinjerkernerne på en tør pande over middel varme til de er gyldne og knasende - pas på de ikke brænder på. Drys pinjekernerne over vandmelonen. Fetaen brækkes i mindre stykker og drysses også over. Bland salaten sammen med let hånd og pynt med mynteblade.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte