Vandmelonsalat med feta, rødløg og pinjekerner


Denne simple vandmelonssalat har de sidste mange år været min ubetingede yndlingssommersalat, som er mere end nem at lave og smager helt fantastisk. Det eneste krav er faktisk, at man får fat i en god og saftig vandmelon, og det kan såmænd være svært nok. Tit er de overmodne og grynede eller bare lyse og smagløse. Et trick skulle være at løfte melonen og banke på dem, og hvis den så er tung og lyder hul, når man banker på den, skulle den være lige i øjet, men jeg synes nu ikke altid, at det holder stik. Man kan godt risikere at få en overmoden vandmelon med sig hjem, og den fylder godt i skraldespanden, sådan én. Hvis man ikke kan finde en god vandmelon, er en saftig honningmelon en god stand-in i denne salat - og helt klart bedre end en dårlig vandmelon.

Hvis man til gengæld skulle være så heldig at få nallerne i en perfekt vandmelon, er denne salat en fantastisk måde at få det bedste ud af den. Den søde melon og den salte feta er et perfekt makkerpar, og med knas fra pinkekerner og rå rødløg har man den skønneste og nemmeste sommersalat, perfekt som grilltilbehør. 

Vandmelonsalat 
1/2 god kernefri vandmelon
100 g. feta
1/2 rødløg
55 g. pinjekerner (1 pose)
En lille håndfuld frisk mynte

Skær vandmelon-kødet i mundrette tern og kom det i en skål. Skær rødløget i tynde strimler og drys over. Rist pinjerkernerne på en tør pande over middel varme til de er gyldne og knasende - pas på de ikke brænder på. Drys pinjekernerne over vandmelonen. Fetaen brækkes i mindre stykker og drysses også over. Bland salaten sammen med let hånd og pynt med mynteblade.

Kommentarer

Populære indlæg