Gå videre til hovedindholdet

Sprøde majsbrøds-vafler med pocheret æg og tex-mex


Jeg elsker mexikansk mad og tex mex. Smagene, farverne, teksturerne, kombinationsmulighederne - it's all good!

Opskriften på majsbrødsvaflerne her er i det store og hele tyvstjålet fra den fremragende blog Smitten Kitchen (https://smittenkitchen.com/), hvor man kan finde mange skønne opskrifter. Deb Perelman, som har bloggen, foreslår, at man spiser disse sprøde himmerigsmundfulde til morgenmad, men fordi vaflerne er salte og ikke søde, synes jeg, de passer lige så godt til en frokost eller aftensmad, især når de som her serveres med æg, bønner og grønt/lyserødt. 

Retten er relativt hurtig at smide sammen. Eneste udfordring kan være at lave vafler (som smager bedst helt friskbagte) og porchere æg (som også skal serveres lige, når de er færdige) på samme tid, men hvis man lige får timet det, er dette en hurtig og nem ret at lave. Sprøde vafler, bløde æg, cremede bønner og avocado, syrlige, knasende løg og frisk koriander - jeg ved ikke, hvad man mere kunne ønske sig. 


Majsbrøds-vafler (ca. 8 stk.)
100 g. majsmel
100 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk fint salt
2,5 dl kærnemælk
25 g. smeltet smør + ekstra til stegning
1 æg

Bland majsmel, mel, bagepulver, natron og salt i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, smeltet smør og æg. Bland det våde i det tørre med en gaffel. Det skal kun lige blandes, så der ikke er klumper i og giver en ret fast dej. 

Lad dejen stå og hvile, mens vaffeljernet varmes op. Bag vaflerne med en lille klat smør i vaffeljernet, til vaflerne er gylde og sprøde, 3-4 minutter. Er bedst helt nybagte.

Pocherede æg
2 friske æg
Vand og salt

Hvis du har din egen metode til at pochere æg, så brug endelig den. Min bedste metode er som følger:
Brug friske æg! Bring en kasserolle med letsaltet vand i kog. Skru ned, så vandet ikke bulderkoger, men bare lige simrer. Slå æggene ud i hver sin lille skål. Rør rundt i det simrende vand og hæld derefter forsigtigt det ene æg ned i midten. Bliv ved med at røre rundt i nogle sekunder til ægget har samlet sig om sig selv. Gør lige sådan med det andet æg. Simrer 3 minutter for æg med fast hvide og flydende blomme.

Rødløg-pickles (kan/bør laves dagen i forvejen)
1 rødløg
1 dl hvidvinseddike
½ dl sukker
1 tsk salt

Eddikke, sukker og salt bringes i kog og simrer indtil sukkeret er opløst - 1-2 minutter. Tages af varmen og køler lidt af. Løget skæres i tynde skiver, og både løg og lage hældes i et rent glas og stilles på køl mindst ½ time eller natten over, til løget er smukt lyserødt.

Derudover:
2 modne avocadoer
1 dåse sorte bønner (black beans)
En stor dusk frisk koriander
Tabasco sauce

Vaflerne anrettes med æg, løg, bønner (som evt. kan lunes lidt, men også smager fint let afdryppede og lige fra dåsen) og avocadoer skåret i halve. Pynt med en god gang koriander og dryp med tabasco. Nydes straks!


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...