Sprøde majsbrøds-vafler med pocheret æg og tex-mex


Jeg elsker mexikansk mad og tex mex. Smagene, farverne, teksturerne, kombinationsmulighederne - it's all good!

Opskriften på majsbrødsvaflerne her er i det store og hele tyvstjålet fra den fremragende blog Smitten Kitchen (https://smittenkitchen.com/), hvor man kan finde mange skønne opskrifter. Deb Perelman, som har bloggen, foreslår, at man spiser disse sprøde himmerigsmundfulde til morgenmad, men fordi vaflerne er salte og ikke søde, synes jeg, de passer lige så godt til en frokost eller aftensmad, især når de som her serveres med æg, bønner og grønt/lyserødt. 

Retten er relativt hurtig at smide sammen. Eneste udfordring kan være at lave vafler (som smager bedst helt friskbagte) og porchere æg (som også skal serveres lige, når de er færdige) på samme tid, men hvis man lige får timet det, er dette en hurtig og nem ret at lave. Sprøde vafler, bløde æg, cremede bønner og avocado, syrlige, knasende løg og frisk koriander - jeg ved ikke, hvad man mere kunne ønske sig. 


Majsbrøds-vafler (ca. 8 stk.)
100 g. majsmel
100 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk fint salt
2,5 dl kærnemælk
25 g. smeltet smør + ekstra til stegning
1 æg

Bland majsmel, mel, bagepulver, natron og salt i en skål. I en anden skål blandes kærnemælk, smeltet smør og æg. Bland det våde i det tørre med en gaffel. Det skal kun lige blandes, så der ikke er klumper i og giver en ret fast dej. 

Lad dejen stå og hvile, mens vaffeljernet varmes op. Bag vaflerne med en lille klat smør i vaffeljernet, til vaflerne er gylde og sprøde, 3-4 minutter. Er bedst helt nybagte.

Pocherede æg
2 friske æg
Vand og salt

Hvis du har din egen metode til at pochere æg, så brug endelig den. Min bedste metode er som følger:
Brug friske æg! Bring en kasserolle med letsaltet vand i kog. Skru ned, så vandet ikke bulderkoger, men bare lige simrer. Slå æggene ud i hver sin lille skål. Rør rundt i det simrende vand og hæld derefter forsigtigt det ene æg ned i midten. Bliv ved med at røre rundt i nogle sekunder til ægget har samlet sig om sig selv. Gør lige sådan med det andet æg. Simrer 3 minutter for æg med fast hvide og flydende blomme.

Rødløg-pickles (kan/bør laves dagen i forvejen)
1 rødløg
1 dl hvidvinseddike
½ dl sukker
1 tsk salt

Eddikke, sukker og salt bringes i kog og simrer indtil sukkeret er opløst - 1-2 minutter. Tages af varmen og køler lidt af. Løget skæres i tynde skiver, og både løg og lage hældes i et rent glas og stilles på køl mindst ½ time eller natten over, til løget er smukt lyserødt.

Derudover:
2 modne avocadoer
1 dåse sorte bønner (black beans)
En stor dusk frisk koriander
Tabasco sauce

Vaflerne anrettes med æg, løg, bønner (som evt. kan lunes lidt, men også smager fint let afdryppede og lige fra dåsen) og avocadoer skåret i halve. Pynt med en god gang koriander og dryp med tabasco. Nydes straks!


Kommentarer

Populære indlæg