Gå videre til hovedindholdet

En Central Park picnic-kurv

New York, sommeren 2001. Min gode veninde Tania og jeg er på et måned-langt besøg hos hendes veninde, Iza, der bor i Astoria, Queens. Og én af de første aftener vi er der, inviterer Iza os med ind i Central Park, hvor der er gratis koncert med New York Philharmonics. Det er en lys og lun aften, stemningen blandt de mange fremmødte er fantastisk, og Iza har pakket en picnickurv til os med et blødt tæppe, snacks og champagne. Det er (nogle uger) før 9/11, og alt er godt, og man kan lægge sig på picnictæppet og kigge op i den lyseblå New York himmel, hvor enkelte skyer driver dovent forbi, mens New York Philharmonics spiller Strauss og Ravel - og det er fuldstændig magisk.

Jeg ved ikke, om der stadig findes noget så luksuriøst, som gratis koncerter i Central Park, men hvis der gør, er det her, hvad jeg ville pakke i min picnickurv og tage med ind på Central Parks Great Lawn: Noget sundt, noget sødt og noget læskende. Og så måske også lige en flaske champagne.
Beet 'n' berry smoothie

Oat & peanutbutter bites

Green goddess sandwich


Green Goddess sandwich (2 stk.)
2 boller/panini eller 4 stykker groft sandwichbrød
1 kugle mozzerella
1 avocado
½ agurk
Friske ærteskud eller sprød grøn salat
Pesto:
½ fed hvidløg
1 stor håndfuld friske basilikumblade
25 g. ristede pinjekerner
Ca. 25 g. revet parmesan ost
Ca. 1 dl. god olivenolie
Salt

Alle ingredienserne til pestoen blendes og smages til med salt. Pestoen smøres på brødet, som herefter fyldes med mozzerella, avocado og agurk skåret i tykke skiver. Toppes af med salat/ærteskud og den øverste skive brød (også smut med pesto). Pakkes godt ind og opbevares på køl til de skal spises/med på tur.

Oat & peanutbutter bites (ca. 16 stk.)
150 g. dadler
75 g. crunchy peanutbutter
25 g. finvalsede havregryn
20 g. mørk chokolade

Dadlerne og peanutbutter blendes til de er en snasket masse. Havregrynene blandes i (gerne med hænderne eller en gaffel). Chokoladen hakkes i små stykker og blandes i. Massen trilles til kugler, der stilles på køl til de skal bruges/med på tur.

Beet 'n' berry smoothies (2 stk.)
1 rødbede, skrællet og skåret i mindre stykker
150 g. frosne bær (jeg brugte jordbær og brombær)
1 frossen banan i mindre stykker (kan udelades)
3 dl. æblejuice

Det hele blendes og smages til. Smoothien hældes på flasker og opbevares på køl til de skal drikkes/med på tur.

Medbring også gerne frisk frugt og grønt som ekstra snacks. Og en flaske champagne.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte