En Central Park picnic-kurv

New York, sommeren 2001. Min gode veninde Tania og jeg er på et måned-langt besøg hos hendes veninde, Iza, der bor i Astoria, Queens. Og én af de første aftener vi er der, inviterer Iza os med ind i Central Park, hvor der er gratis koncert med New York Philharmonics. Det er en lys og lun aften, stemningen blandt de mange fremmødte er fantastisk, og Iza har pakket en picnickurv til os med et blødt tæppe, snacks og champagne. Det er (nogle uger) før 9/11, og alt er godt, og man kan lægge sig på picnictæppet og kigge op i den lyseblå New York himmel, hvor enkelte skyer driver dovent forbi, mens New York Philharmonics spiller Strauss og Ravel - og det er fuldstændig magisk.

Jeg ved ikke, om der stadig findes noget så luksuriøst, som gratis koncerter i Central Park, men hvis der gør, er det her, hvad jeg ville pakke i min picnickurv og tage med ind på Central Parks Great Lawn: Noget sundt, noget sødt og noget læskende. Og så måske også lige en flaske champagne.
Beet 'n' berry smoothie

Oat & peanutbutter bites

Green goddess sandwich


Green Goddess sandwich (2 stk.)
2 boller/panini eller 4 stykker groft sandwichbrød
1 kugle mozzerella
1 avocado
½ agurk
Friske ærteskud eller sprød grøn salat
Pesto:
½ fed hvidløg
1 stor håndfuld friske basilikumblade
25 g. ristede pinjekerner
Ca. 25 g. revet parmesan ost
Ca. 1 dl. god olivenolie
Salt

Alle ingredienserne til pestoen blendes og smages til med salt. Pestoen smøres på brødet, som herefter fyldes med mozzerella, avocado og agurk skåret i tykke skiver. Toppes af med salat/ærteskud og den øverste skive brød (også smut med pesto). Pakkes godt ind og opbevares på køl til de skal spises/med på tur.

Oat & peanutbutter bites (ca. 16 stk.)
150 g. dadler
75 g. crunchy peanutbutter
25 g. finvalsede havregryn
20 g. mørk chokolade

Dadlerne og peanutbutter blendes til de er en snasket masse. Havregrynene blandes i (gerne med hænderne eller en gaffel). Chokoladen hakkes i små stykker og blandes i. Massen trilles til kugler, der stilles på køl til de skal bruges/med på tur.

Beet 'n' berry smoothies (2 stk.)
1 rødbede, skrællet og skåret i mindre stykker
150 g. frosne bær (jeg brugte jordbær og brombær)
1 frossen banan i mindre stykker (kan udelades)
3 dl. æblejuice

Det hele blendes og smages til. Smoothien hældes på flasker og opbevares på køl til de skal drikkes/med på tur.

Medbring også gerne frisk frugt og grønt som ekstra snacks. Og en flaske champagne.

Kommentarer

Populære indlæg