Gå videre til hovedindholdet

Russisk kartoffelsalat

Denne kartoffelsalat er af russisk oprindelse, men er med tiden blevet populær i en lang række lande, især i Europa, Mellemøsten og Sydamerika. I Spanien kaldes den f.eks. Ensaladilla rusa og er en populær tapasret. Just goes to show, at god mad ikke kender nogen (lande)grænser.

Personligt synes jeg, at salaten er helt perfekt som sommermad og som grilltilbehør. Den har virkelig det hele: Nye kartofler, æg, masser af knasende grønt, surt og salt og en dejlig cremet dressing. Den laves traditionelt med skinke eller andet kød blandet i, men salaten smager altså også skønt helt og aldeles kødfri.  

Russisk kartoffelsalat (2 pers.)
10-12 små, nye kartofler
2 æg
2 gulerødder
En håndfuld grønne bønner/ haricort verts
En håndfuld ærter
10-12 sorte oliven
2 tsk kapers
5-6 cornichoner/små syltede agurker

50 g mayonaise
½ fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Salt
Et lille bundt dild

Kartoflerne renses og koges. Derefter køles de lidt af. 

Hvis ærter og grønne bønner er fra frost, tøes de op ved at hælde lidt kogende vand over dem og lade dem stå et par minutter. Herefter hældes vandet fra og de tørres evt. med lidt køkkenrulle.

Sæt en kasserolle med vand over, og når vandet koger kommes de to æg i og koger 8 minutter (10 minutter, hvis du ønsker helt hårdkogte æg).

Gulerødderne skrælles og skæres i små stænger.

Mayonaise, presset hvidløg, citronsaft og salt røres godt sammen og smages til. 

Kartoflerne skæres i mundrette stykker og anrettes på et fad eller i en salatskål. Æggene pilles, skæres i kvarte og lægges ovenpå sammen med de andre ingredienser (gulerod, oliven, kapers, ærter, cornichoner). Kan serveres både lun og afkølet. Dressingen serveres i en skål ved siden af så man selv kan servere. Drys lidt dild over den færdige salat. Dilden smager også dejligt grofthakket og blandet i dressingen. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b