Russisk kartoffelsalat

Denne kartoffelsalat er af russisk oprindelse, men er med tiden blevet populær i en lang række lande, især i Europa, Mellemøsten og Sydamerika. I Spanien kaldes den f.eks. Ensaladilla rusa og er en populær tapasret. Just goes to show, at god mad ikke kender nogen (lande)grænser.

Personligt synes jeg, at salaten er helt perfekt som sommermad og som grilltilbehør. Den har virkelig det hele: Nye kartofler, æg, masser af knasende grønt, surt og salt og en dejlig cremet dressing. Den laves traditionelt med skinke eller andet kød blandet i, men salaten smager altså også skønt helt og aldeles kødfri.  

Russisk kartoffelsalat (2 pers.)
10-12 små, nye kartofler
2 æg
2 gulerødder
En håndfuld grønne bønner/ haricort verts
En håndfuld ærter
10-12 sorte oliven
2 tsk kapers
5-6 cornichoner/små syltede agurker

50 g mayonaise
½ fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Salt
Et lille bundt dild

Kartoflerne renses og koges. Derefter køles de lidt af. 

Hvis ærter og grønne bønner er fra frost, tøes de op ved at hælde lidt kogende vand over dem og lade dem stå et par minutter. Herefter hældes vandet fra og de tørres evt. med lidt køkkenrulle.

Sæt en kasserolle med vand over, og når vandet koger kommes de to æg i og koger 8 minutter (10 minutter, hvis du ønsker helt hårdkogte æg).

Gulerødderne skrælles og skæres i små stænger.

Mayonaise, presset hvidløg, citronsaft og salt røres godt sammen og smages til. 

Kartoflerne skæres i mundrette stykker og anrettes på et fad eller i en salatskål. Æggene pilles, skæres i kvarte og lægges ovenpå sammen med de andre ingredienser (gulerod, oliven, kapers, ærter, cornichoner). Kan serveres både lun og afkølet. Dressingen serveres i en skål ved siden af så man selv kan servere. Drys lidt dild over den færdige salat. Dilden smager også dejligt grofthakket og blandet i dressingen. 

Kommentarer

Populære indlæg