Vietnamesisk risnudelsalat med krydderurter og kokosmælkdressing


Den britiske 90'er supermodel Kate Moss skulle engang have sagt: "Nothing tastes as good as skinny feels". 

Nu har jeg aldrig været skinny, men helt overordnet har jeg det desværre nok lige modsat - at mad smager så godt, at det er værd at være lidt kvabset for. Nu er det imidlertid kommet så vidt, at jeg har svært ved at passe mit sommertøj fra sidste år og gemmer mig, når nogen hiver et kamera frem. Derfor er jeg sammen med et par af mine kolleger, som også føler sig vægtmæssigt udfordrede, gået på det, jeg har døbt "Dansk Folkeparti-kuren". Den går i sin rørende enkelthed ud på, at vi vejer os hver mandag. Det eksakte tal må man gerne holde for sig selv, men hvis vægten er steget, skal man indbetale 100 kr. til Dansk Folkeparti, som ingen af os er tilhængere af. Hvordan man vil tabe sig, er op til én selv. For mit vedkommende, bliver det noget helt klassisk med at spise mindre og sundere og bevæge mig mere. Vægten må gerne stå stille eller været for nedadgående selvfølgelig; man må bare ikke have taget på - for så skal man punge ud. Vi håber, det ekstra incitament med at skulle af med en klump penge til noget, man helst ikke vil støtte, kan hjælpe os godt på vej.

Ideen er hermed givet videre til frit brug - man er selvfølgelig velkommen til at bytte navnet ud med et andet parti eller en forening, man er mindre begejstret for. 

Dagens ret er en thailandsk risnudelsalat med masser af grønt, og den smager så godt, at det ingenlunde føles som slankemad. Dog skal man (læs: jeg) nok spare lidt på den lækre, cremede kokosmælkdressing, og lade andre, der bedre kan tåle den slags, tage for sig af den. 


Risnuddelsalat med krydderurter og kokosmælkdressing (2 pers.)

Risnuddelsalat med krydderurter
100 g. risnudler
½ agurk
1 stor gulerod
2 stængler forårsløg
1 medium stærk rød chili
En håndfuld frisk koriander
En håndfuld frisk mynte
En håndfuld frisk thai basilikum
Evt. peanuts
Evt. ristede løg

Læg risnudlerne i en skål med koldt vand, og lad dem stå 10 minutter. Imens forberedes grøntsagerne. Agurken skæres midt over, kernerne i midten fjernes og kasseres, og resten af agurken skæres i tynde skiver. Guleroden skrælles og skæres i fine aflange stykker, eller (som gjort på billedet) man bruger en spiralizer til at lave lange tynde strimler. Forårsløget renses og skæres i tynde skiver.

Når risnudlerne har trukket i det kolde vand, hældes vandet fra, og nudlerne overhældes med kogende vand. Lad stå 1 minut, og hæld så vandet fra, og dræn nudlerne godt i en si. 

Anret nudlerne på tallerkner eller på et fad, og læg grøntsager og krydderurter ovenpå. Ønsker man ekstra knas, kan man drysse med peanuts eller ristede løg (det glemte jeg ærgerligt nok, da jeg skulle skyde billede til opskriften. Big mistake, huge). 

Kokosdressing
1 ds kokosmælk
1 spsk sukker
1 tsk salt
Saft fra ½ lime

Hæld kokosmælken i en gryde og drys sukker og salt i. Kog mælken op under omrøring, og lad simre ca. 10 minutter til mælken begynder at tykne lidt Herefter køles dressingen ned til stuetemperatur. Inden den skal bruges, smages den til med lidt lime-saft og evt. lidt mere salt. Hældes over salaten umiddelbart inden den skal spises.

Denne opskrift giver en meget stor portion dressing, som dog kan holde sig nogle dage på køl og bare lige skal røres op, før den skal bruges.Kommentarer

Populære indlæg