(En slags) hvidvins-sangria

Ak ja. 

Så gik det hverken værre eller bedre, end at jeg har tilbragt størstedelen af denne uge på børneafdelingen på Skejby sammen med ældstebarnet, Julie på 8 år, der forrige weekend kørte den hårde stil med 40 i feber, blodskudte øjne, ondt over det hele og absolut ingen appetit. Mandag var vi så hos lægen (vagtlægen anbefalede selvfølgelig bare panodil og væske - undskyld hvis jeg ikke er imponeret), hvor hendes infektektionstal var så høje, at lægens instrumenter ikke kunne aflæse dem. Og så røg vi på Skejby. Hvor vi så blev indlagt. Hvilket helt klart er på min top 10 over hade-ting her i tilværelsen. Lægerne er superdygtige, og sygeplejerskerne enormt søde og kompetente, så på den måde er det jo trygt at være omgivet af al den viden og kompetence. Men der er så meget larm og uro om natten, og om dagen laver man ikke andet end at vente og vente og vente (på at få taget blodprøve, på at få taget røntgen-billede, eller på at lægen kommer, osv., osv.). Og derudover er man selvfølgelig bekymret for sit barn, der bare har det så skidt.

Faktisk var det (pinligt nok) den ældste i vores lille duo, der klarede hospitalsopholdet dårligst. Julie klarede alle tests og ventetiden så fint og beklagede sig ikke en eneste gang. Som hun selv sagde på et tidspunkt: "Det er bedre end at have pest". Og det er jo egentlig en fin indstilling at have til mange ting her i tilværelsen. 

De fandt aldrig ud af, hvad Julie fejlede, men kunne her sidst på ugen konstatere, at infektionstallene var faldende, feberen forsvundet, appetitten på vej tilbage, og at hun bare generelt var i bedring. Så nu krydser vi fingre for, at hun bliver helt frisk til første skoledag i 2. klasse på mandag.

Fredags-drinken er en rigtig sommer-drink - virkelig lækker og meget hurtigt lavet. Det er måske at strække den at kalde den for en decideret sangria, men med alle de bær minder de mig om sådan én. Den smager ihvertfald dejligt uanset, hvad man kalder den.

(En slags) hvidvins-sangria
½ del ikke alt for sød hvidvin
½ del æblejuice
Frosne bær (her grønne vindruer, brombær og blåbær)

Bland vin og æblejuice. Tilsæt de frosne bær og nyd drikken iskold.

Kommentarer

Populære indlæg