Vegetar chef salad med ranch dressingSå er det back to life - back to reality for mit vedkommende. Ud med (helt så meget) is og kage, og ind med salat og meget mere grønt.

Amerikanerne er mega-gode til salat, synes jeg, og en af de meget enkle, men ikke desto mindre virkeligt velsmagende salater er den såkaldte Chef salad. Der indgår normalt flere slags kød i denne salat (som regel skinke og kylling), men jeg foretrækker den uden. Så udgaven her er helt plain, men dog med æg og ost til at give lidt fedme/umami til salaten. 

Det, der gør denne salat ekstra god, er dressingen - ranch dressing. Hvis det var mig, der havde fundet på denne dressing, havde den ikke heddet ranch dressing, men derimod "Må jeg godt drikke resten af dressingen?"-dressing. Den smager godt! Denne udgave er en let omskrevet version af den, man finder i den lille perle af en kogebog "New Yorker by heart" af Birthe Lynggaard. Hun var en af de første bloggere jeg begyndte at følge. Hun døde desværre alt for ung af en kræftsygdom for 3-4 år siden, men hendes dejlige opskrifter ligger stadig på hendes fine blog, som helt sikkert er et besøg værd, hvis man er mad-interesseret: http://www.newyorkerbyheart.com/


Chef salad 
Sprød salat (f.eks. krølsalat), revet i mundrette stykker
1 blødkogt æg, skåret over
Frosne ærter, optøede
1 revet gulerod
1 håndfuld gode små tomater i skiver
1 håndfuld revet ost

Anrettes i en skål med salaten nederst. Overhældes med den skønne ranch dressing.


Ranch dressing
3 spsk creme fraiche
1 spsk god mayonaise
3 spsk mælk
1 tsk eddike
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 spsk finthakket persille
1 spsk finthakket purløg
Salt og peber

Alle ingredienserne røres sammen og smages til med salt og peber.


Kommentarer

Populære indlæg