Succotash - og to vidunderlige 90'er sange



Siden jeg besluttede mig for at lave den amerikanske salat, der går under det skønne navn soccutash, har jeg haft to fantastiske og meget forskellige '90'er sange på hjernen. Den ene er one-hit-wonder dance-bandet Dee-Lite's kæmpe hit "Groove is in the heart", hvori der indgår de udødelige linjer "My supper dish, my succotash wish". Vidoe'en til sangen er også helt forrygende og kan ses lige her:

Den anden sang er i en helt anden boldgade, men ikke desto mindre fremragende. Det er Tori Amos' sang "Little Amsterdam" fra hendes mesterlige album "Boys for Pele". Dén fik jeg på hjernen, da jeg fandt ud af, at der indgår butterbeans i salaten ("Little Amsterdam shut down today - They burried her with a butterbean bouquet"). Jeg har ikke kunnet finde en officiel video til sangen - men sangen kan høres her: 

Salaten består primært af majs og bønner og forbindes med depressionen i USA i 30'erne, særligt i sydstaterne, hvor netop disse to råvarer var blandt dem, det var muligt at fremskaffe. Salaten steges normalt kort på en varm pande med lidt olie, men jeg har her valgt en rå version, fordi sommeren trods alt ikke er helt ovre endnu, og grøntsagerne derfor stadig har en masse god smag i sig i rå form.


Succotash (8 pers. som tilbehør til en større ret)
1 ds majs
1 ds butterbeans (eller andre bønner)
1 squash
1 lille rødløg
8-10 små tomater
1 gul peber
1 grøn peber
En lille dusk persille
En god olie-eddike-dressing (f.eks. denne https://alverdensmad1.blogspot.dk/2017/04/salade-nicoise-i-picnic-glas.html)

Skær rødløget i små tern, og tomat, squash og peberfrugt i mindre stykker og put det hele i en salatskål sammen med afdryppede majs og butterbeans. Bland det hele godt sammen med en god olie-eddike-dressing og drys med finthakket persille.

Kommentarer

Populære indlæg