Bento (eller: Leg med madpakken)


Åååh, madpakker!

Efter jeg længe har stået for at smørre pigernes madpakker, har min mand overtaget den tjans, og det er vidunderligt. Jeg synes simpelthen, det er så svært og utaknemmeligt at skulle finde på gode og spændende ting, som de to unge damer gider at spise.

Min ældste datter går i klasse med en dreng, hvis mor kommer fra Japan, og jeg tror ikke, jeg fornærmer nogen, når jeg siger, at hendes madpakker sparker de andre børns madpakkers røv. 

Sagen er, at hun laver bento madpakker. Bento er den japanske ord for madkasse, og de består ofte af ris, grøntsager og kød eller fisk, som er pakket fint og æstetisk indbydende i små forme eller æsker, og - let's be honest - præsenterer sig en hel del bedre end to halve med leverpostej og agurk. 

En særlig form for bento er charaben (nuttede bentos, hvor maden er formet som små kawaii figurer),som så vidt jeg har forstået er en måde for japanske mødre at sende en kærlighedshilsen med deres børn, når de er i skole. 

Nogle charabens er helt vilde. Se f.eks. her: 
http://www.hawaiikawaii.net/2010/charaben-the-bento-kawaii-2/
eller her:
http://littlemissbento.com/2015/09/fuji-san-bento/

Det her er så min udgave af en bento. Den er jo ikke i nærheden af de flotte bento-madpakker, man kan se på nettet, men lad mig bare sige, at jeg med denne bento nåede grænsen for min kreative formåen. Det tog faktisk en del tid og planlægning og er bestemt ikke noget, jeg har tænkt mig at gøre hver dag. Men ind i mellem og som afveksling kunne det da være sjovt. (I parentes bemærket fik jeg også helt ondt af de to ansigter, da jeg skulle lægge et låg henover dem - så kunne de jo ikke få luft).Bento (1 stk frokost til 1 stk barn)
1½ dl kogt og afkølet sushiris (til hoveder)
Lidt dampet broccoli (til hår)
Lidt agurk + udstikkere (til hårpynt)
Lidt nødder
Lidt tomater
Et par ærter (til næser)
Lidt nori-tang (til øjne og munde)
1 lille gul peberfrugt skåret i tern
1 gulerod (kørt gennem en spiralizer til hår)
Lidt grove kiksKommentarer

Populære indlæg