Rødbedetærte med rørt gedeost & valnødder - og en rørt anbefaling af "Lyden af de skuldre vi står på"
Igår var jeg ude med min dejligste mor. Først fik vi sushi - running sushi endda - og derefter var vi i Århus Teater og se musik-forestillingen "Lyden af de skuldre vi står på". Simon Kvamm og Marie Koldkjær Højlund har remixet gamle danske sange og salmer, som så er blevet sat i scene som teaterkoncert med en gruppe skuespillere, sangere og dansere.

Det var min mor, der havde valgt forestillingen, og jeg må indrømme at jeg faktisk ikke havde de helt store forventninger. Jeg er ikke så vild med elektronika (med mindre det er Bjørk) og havde helt ærligt ikke fået sat mig særligt godt ind i, hvad forestillingen gik ud på (og er vi måske ved at have nået et mætningspunkt for teaterkoncerter??).

Men jeg blev helt blæst væk af den fantastiske forestilling! Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har oplevet noget lignende. Allerede under anden sang sad jeg med tårer ned af kinderne. Sangene, scenografien, skuespillerne/sangerne/danserne - det hele var utroligt stemningsfyldt og bevægende og overvældende. 

Der er ikke nogen decideret handling i forestillingen, men hver sang er en lille performance i sig selv og havde sit eget unikke set up, scenografi og stemning. Fra det rørende til det dramatiske til det uhyggelige til det finurlige og sjove. Fra det stille til det larmende. Man blev bragt både frem og tilbage i tiden - og mellem sangene hørte man vesterhavets susen. Og så de smukke, smukke sange, som er blevet sunget så mange gange gennem årerne, og nu har fået nyt liv i forestillingen her. En helt fantastisk forestilling fra start til slut. Jeg kan kun anbefale, at man løber ind på teatrets hjemmeside og får sikret sig en billet.

Jeg vil ind og se den igen. Hvem vil med?


Derudover er det svært at løbe fra, at det er blevet efterår. Det kræver en tærte, og denne er en skøn én af slagsen med sødlige rødbeder, cremet gedeost og knasende valnødder. Bon appetit!

Tærte med glaceret rødbede (4 pers. som forret)
1 portion færdig butterdej
1 stor rødbede eller 2-3 små
2 spsk olivenolie
2 tsk hvidvinseddike
2 tsk flydende honning

100 g. blød gedeost
1 spsk god olivenolie
50 g. grofthakkede valnødder
Salt og peber
Frisk timian

Tænd ovnen på 200 grader

Skræl rødbeden og skær i skiver på ca ½ cm tykkelse. Varm olie op i en pande og steg rødbedeskiverne på begge sider ved middel varme, 4-5 min. på hver side. Dryp eddiken over og steg til den er fordampet. Dryp herefter honnningen over rødbederne og steg 1-2 min. Tag panden af varmen og lad rødbedeskiverne køle lidt af.

Rul butterdejen ud, og læg den forsigtigt i en tærteform. Fordel rødbederne jævnt over dejen.

Bag 15-20 min. Hold øje med, at dejen ikke bliver for mørk.

Rør gedeosten blød med lidt olivenolie. Smag til med salt og peber, og rør grofthakkede valnødder i.

Lad tærten køle lidt af. Server varm med gedeost som tilbehør ved siden af, eller lad den køle af til stuetemperatur og server med gedeosten ovenpå. Drys med frisk timian.


Kommentarer

Populære indlæg