Socca - sprøde, nemme sydfranske kikærte-pandekager

Pandekager er den bedste mad, hvis du spørger mig - både til søde og salte retter. Det er ligesom at pakke sin mad ind i en lille gave til maven, når man serverer pandekager - og der findes heldigvis en uendelig mængde forskellige slags pandekager: Små, store, tykke, tynde, sprøde, bløde og krydrede.

Socca er en pandekage lavet på vand og kikærtemel og en lille smule olie og er således både vegansk og glutenfri. Opskriften stammer fra Provence, hvor den spises som street food eller som en salt- og krydderdrysset snack sammen med et glas kold rosé eller hvidvin (mais oui!). Den smager mildt og har en blød midte og sprøde knasende kanter og fungerer rigtig fint som madpandekage. Bon appetit, mon ami!

Socca (4 stk)
5 dl koldt vand
1 tsk fint salt
3 spsk god olivenolie
+ olivenolie til stegning
5 dl kikærtemel

Bland vand, salt og olie i en skål. Tilsæt melet og pisk dejen godt igennem, til den er helt glat og uden klumper.

Lad dejen hvile ved stuetemperatur i ½ time.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Kom en god sjat olivenolie i en ovnfast pande og hæld 1/4 af dejen i. Stil panden i ovnen 8-12 min., indtil pandekagen er gylden. Læg forsigtigt den færdige pandekage over på en tallerken (de går nemt i stykker) og gentag med den sidste dej, til du har fire pandekager.

Har du ikke en ovnfast pande, kan du sagtens stege socca på en almindelig pande. Den skal steges ved god varme i 5-6 minutter - eller til den er gylden i kanterne - og skal ikke vendes. 

Spis med dit yndlingsfyld - på billedet stegt aubergine og rød peber med lidt labne, frisk koriander og solsikkekerner.


Kommentarer

Populære indlæg