Persisk kærlighedskage
Persisk kærlighedskage.... 

Skønt navn til en kage, ikke? Ifølge legenden var der engang en persisk kvinde, som var meget forelsket i en prins og bagte denne fortryllende kage til ham for at vinde hans hjerte.

Kagen smager lige så dejligt og eksotisk, som dens navn lyder. Den er knap så sød som mange andre skærekager, men har en vidunderlig saftig konsistens fra mandelmelet og et fint syrligt strejf fra citronen samt en dejlig subtil smag af rosenvand og kardemomme.

Jeg serverede den for mine to piger og troede, den måske smagte lige lidt for syrligt og eksotisk til deres sarte smagsløg, men de var begge fuldstændigt vilde med den. Den ældste gav endda kagen den størst tænkelige kompliment en kage kan få i vores hjem, da hun udbrød: "Dén skal vi have til min fødselsdag!". Hun tilføjede dog: "Der skal bare en hel masse lyserød krymmel på!"Persisk kærlighedskage (8-10 pers.)
Kage
200 g. blødt smør
150 g rørsukker
4 æg
2 tsk rosenvand
Juice fra 1 citron
125 g. hvedemel
250 g. mandelmel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. bagepulver

Sirup
Juice fra 1 citron
½ dl rørsukker
1 tsk rosenvand

Glasur
200 g flormelis
Juice fra ½ citron
Lidt kogende vand

Pynt
Grofthakkede pistacienødder
Tørrede rosenblade og rosenknopper


Kage
Sæt ovnen på 175 grader varmluft. 
Rør smør og sukker bødt og luftigt i en stor røreskål med en håndmixer. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt rosenvand og juice fra citronen og rør igen godt (hvis dejen ser lidt skilt ud, er det helt ok, men bland så godt som muligt). 

I en anden skål blandes de tørre ingredienser: Mel, mandelmel, kardemomme og bagepulver. Rør det sammen med en gaffel - også så eventuelle klumper i mandelmelen bliver opløst.

Bland melet godt sammen med smør- og æggeblandingen. Rør godt rundt, så der ikke er nogle tørre klumper med mel i dejen.

Fór en springform på 20-22 cm i diameter med bagepapir og kom dejen heri. 

Bag i ca. 45 min. Kagen skal ikke blive for mørk, men skal alligevel være relativt fast og gennembagt i midten, så mærk forsigtigt efter.

Sirup
Kom citronjuice, sukker og rosenvand i en lille kasserolle og varm op ved middelvarme til sukkeret er opløst, og tag så kasserollen af varmen. Rør rundt undervejs og pas på juicen ikke kommer i kog. 

Når kagen er kommet ud af ovnen, og mens den stadig er varm prikkes små huller ned i kagen med en strikkepind (eller andet af den kaliber), og hæld siruppen over med en ske, så siruppen kommer ud over hele kagen.

Lad kagen køle helt af.

I en mindre skål blandes flormelissen med citronjuicen. Put vand i lidt ad gangen med en teske og rør rundt til glasuren er blød nok til at smørres ud over kagen, men ikke så blød at den er helt flydende. Den skal være sådan fast-flydende.

Kom glasuren på kagen, så der løber lidt ned ad siderne. Drys straks med grofthakkede pistacienødder og tørrede rosenblade og -knopper, så de hænger fast i glasuren.

Kagen er bedst samme dag, som den er bagt.

Kommentarer

Populære indlæg