Fajitas med hjemmelavede tortillas og hele molevitten
Hvis der nogensinde skulle ske det ulykkelige, at jeg blev dødsdømt (selvfølgelig for en forbrydelse jeg ikke havde begået) og kom til at sidde på death row for at vente på, at det blev min tur til at komme i stolen, og de så kom ind og spurgte, hvad jeg ville have som mit sidste måltid, så ville jeg svare med klar stemme og uden at tøve: "Fajitas!".

Det bliver forhåbentlig aldrig aktuelt, men jeg bruger eksemplet for ligesom at understrege, hvor glad jeg er for denne ret. Den har bare alt! Bløde elementer, knasende elementer, saftige elementer og frem for alt: Masser af smag.

Man kan selvfølgelig købe færdige tortillaer, der smager rigtig godt, men det er et hyggeligt og ret nemt (omend - indrømmet - lidt tidskrævende) projekt at lave dem selv. Ligeledes kan man købe færdige fajita-krydderiblandinger, men jeg synes altid, de har sådan en mærkelig bismag af noget syntetisk, så hvis man har et relativt velassorteret krydderi-skab, er det værd at bruge et minut på at smække sådan en blanding sammen.

Buen provecho! 

Fajitas (4-6 pers)

Majs-tortillas (8-12 stk)
4 dl majsmel
Ca. 3 dl. varmt vand
Et nip fint salt
Rør mel og salt sammen i en røreskål. Bland det meste af det varme vand i, og ælt dejen sammen. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis dejen er meget tør. Dejen skal være smidig og fugtig (jeg synes, den føles lidt a la modelervoks).

Lad dejen hvile under et rent klæde i ½ time ved stuetemperatur.

Del dejen i 8-12 stk (alt efter hvor store eller små du vil have dine tortillas) og rul dem til små boller. Rul hver bold ud til en tynd pandekage (ca 2-3 mm tyk) med en kagerulle eller en tortillapresser (oh, how I wish I had one!). Bag tortillas'ene på en varm, tør pande - 2-3 min. på hver side. 

Opbevar dem tildækket med et rent viskestykke - så holder de sig lune og bløde. Hvis de bliver for kolde, kan de med fordel opvarmes i mikroovnen.

Fajita-fyld
2-3 stk kyllingebryst (ca. 400 g.)
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
1 stort løg
Lidt majsolie til stegning

Fajita-krydderiblanding
1 tsk paprika
1 tsk chipotle-chili eller cayennepeber (eller mindre,hvis det ikke skal være så stærkt)
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk tørret koriander
1 tsk spidskommen
1 tsk fint salt

Bland alle krydderierne til sammen. Skær kyllingebryster i mundrette stykker og hæld krydderiblandingen over. Bland med hænderne så kyllingestykkerne er helt dækkede. Lad trække i køleskabet mindst ½ time - eller evt. mens du bager tortillaerne.

Varm lidt majsolie op i en stor pande og steg kyllingestykkerne til de er møre og gennem stegte. Tag dem op af panden. Skær løg og peberfrugter i skiver og steg dem i panden - den skal ikke renses, for så ryger den gode krydderiblanding ud. Brug om nødvendigt lidt mere olie til stegningen. 

Når løg og peberfrugt er ved at være bløde og lækre, kommes kyllingen igen ned i panden og varmes kort igennem.

Server tortillas'ene nybagte med sydende varme grøntsager og kylling.

Herudover anbefales at servere med:
1 ds black beans (afdryppet)
Revet cheddar ost
Majs
En god portion pico de gallo og en ordentlig omgang guacamole (se evt. opskrift her: https://alverdensmad1.blogspot.dk/2016/10/de-ddes-dag-smkfyldte-tacos-med-pulled.html)

Kommentarer

Populære indlæg