Helt tilbage i maj måned, da det var dejligt vejr, og man stadig havde et naivt håb om, at solen ville skinne dejligt hele sommeren i Danmark, var min ældste piges klasse (inkl forældre og søskende) en tur i Mindeparken, hvor der ligger en stor legeplads med aktiviteter for både store og små. Børnene legede og gik til og fra de borde, hvor de voksne sad og snakkede - og spiste al den medbragte mad, som voksne nu har for vane. Én af fædrene havde taget arabisk kaffe med. Jeg er ellers totalt en halvt-kaffe-halvt-mælk kinda person, men den arabiske var kulsort, krydret og virkelig lækker. Faderen prøvede at forklare mig, hvordan man bryggede kaffen i en særlig kaffekande, og hvad der skulle i. Da vi kom hjem, havde jeg selvfølgelig glemt det hele. Men så er det jo heldigt internettet findes. Opskriften herunder er en blanding af forskellige opskrifter, jeg fandt der og smager meget henad den kaffe vi fik den dejlige maj-dag - og uden at man behøver indkøbe den særlige kaffekande. Kaffen er i øvrigt ret kraftig, så man behøver kun en lille kop (ad gangen).
Arabisk kaffe
3 spsk (arabica) kaffebønner
3 dl vand
3-4 kardemommekapsler
5-6 hele nelliker
Et nip saffron
1 tsk rosenvand
Kværn kaffebønnerne groft.
Bring vandet i kog i en lille kasserolle. Tilsæt kaffen og lad simre over lav varme i 3-4 min. Tag kaffen af varmen, og lad den stå og trække 1 minuts tid.
Tilsæt krydderiene, og giv kaffen et kort opkog igen.
Sigt kaffen over i en kop, lad afkøle let et minut eller to inden det drikkes.
Kommentarer
Send en kommentar