Gå videre til hovedindholdet

Chubby, chewy chocolate chip & hazelnut cookies


Der findes et utal af opskrifter på fantastiske chocolate chip cookies. Disse udmærker sig ved at være buttede og have et sejt bid (hvis der findes et godt dansk ord for chewy, så kender jeg det ikke), og så er de propfulde af chokolade og nødder. Chocolate chip cookies: Én af de bedre opfindelser fra the US of A. 
Chocolate chip & hazelnut cookies (16 stk)
125 g blødt smør
50 g. sukker
50 g brun farin
1 tsk vanillesukker
1 stort æg
200 g hvedemel
1 nip fint salt
1 tsk bagepulver
100 g. grofthallet mørk chokolade/ chocolate chips
50 g hasselnøddeflager

Tænd ovnen på 175 grader varmluft

Pisk det bløde smør, sukker, farin og vanillesukker godt og grundigt sammen i en skål. Pisk herefter ægget i, men pisk ikke for længe - kun til ægget er blandet godt i. 

I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver sammen, og denne blanding røres i smørblandingen til en fast cookie-dej. Tilsæt chokolade og hasselnødder og ælt eller rør dem i, så de er godt inkorporeret.

Del dejen op i 16 dele, som trilles til kugler, der lægges med god afstand på to bageplader beklædt med bagepapir.

Bages 10-12 min. Hold øje med dem, så de ikke bager for længe. De er færdige, når de er gyldne i kanten, men stadig bløde i midten. Så skal de ud - ellers bliver de tørre.

Spis dem mens de er lune og nybagte, eller lad cookies'ene køle af på en rist. De synker lidt sammen, når de køler af. De smager yummy både lune og afkølede.

 Opbevares og kan holde sig et par uger i en lufttæt beholder.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b