Der findes et utal af opskrifter på fantastiske chocolate chip cookies. Disse udmærker sig ved at være buttede og have et sejt bid (hvis der findes et godt dansk ord for chewy, så kender jeg det ikke), og så er de propfulde af chokolade og nødder. Chocolate chip cookies: Én af de bedre opfindelser fra the US of A.
Chocolate chip & hazelnut cookies (16 stk)125 g blødt smør
50 g. sukker
50 g brun farin
1 tsk vanillesukker
1 stort æg
200 g hvedemel
1 nip fint salt
1 tsk bagepulver
100 g. grofthallet mørk chokolade/ chocolate chips
50 g hasselnøddeflager
Tænd ovnen på 175 grader varmluft
Pisk det bløde smør, sukker, farin og vanillesukker godt og grundigt sammen i en skål. Pisk herefter ægget i, men pisk ikke for længe - kun til ægget er blandet godt i.
I en anden skål blandes mel, salt og bagepulver sammen, og denne blanding røres i smørblandingen til en fast cookie-dej. Tilsæt chokolade og hasselnødder og ælt eller rør dem i, så de er godt inkorporeret.
Del dejen op i 16 dele, som trilles til kugler, der lægges med god afstand på to bageplader beklædt med bagepapir.
Bages 10-12 min. Hold øje med dem, så de ikke bager for længe. De er færdige, når de er gyldne i kanten, men stadig bløde i midten. Så skal de ud - ellers bliver de tørre.
Spis dem mens de er lune og nybagte, eller lad cookies'ene køle af på en rist. De synker lidt sammen, når de køler af. De smager yummy både lune og afkølede.
Opbevares og kan holde sig et par uger i en lufttæt beholder.
Kommentarer
Send en kommentar