Gå videre til hovedindholdet

Chevre chaud med blåbær, brombær og pinjekerner


Når det er sommer og varmt har jeg stort set kun lyst til at spise salat... Og så is selvfølgelig ... og sommerbær... og grillpølser... og koldskål... og smoothies... og nachos... og vandmelon...

Hmm, jeg begynder lige forfra. Når det er sommer og varmt, kan jeg rigtig godt lide at spise gode og simple salater til frokost og aftensmad. En favorit er den franske salat chevre chaud. Det er en klassisk fransk bistro ret, der ifølge mine smagsløg er temmelig genial, fordi den både er hurtig at lave og samtidig er super lækker med søde og sprøde elementer og så den der smeltede, salte gedeost ovenpå sprødt brød - un goût délicieux. 

Salatens navn betyder i øvrigt "varm ged", så jeg synes bare, vi holder os til den franske titel.
Chevre chaud med blåbær, brombær og pinjekerner (2 pers)
150 g blandet salat
½ groft flute 
½ rulle gedeost 
1 lille rødløg
En stor håndfuld blåbær
En stor håndfuld brombær (evt. optøet fra frost)
35 g pinjekerner

Dressing:
4 spsk god olivenolie
1½ spsk balsamico eddikke
Salt & peber

Tænd ovnen på 180 grader. 
Skær flütet i tynde skiver (beregn ca. 4 skiver til hver) og skær også osten i tynde skiver, der placeres ovenpå brødt. Rist ostebrødet i ovnen i ca. 10 min - til osten er smletet i midten og brødet er sprødt.

Imens laves salaten. Skær rødløget i tynde skiver og vend det i den blandede salat sammen med de to slags bær.

Ryst olie og eddike sammen til dressingen og smag til med salt og peber. Vend den i salaten.

Anret salaten på to tallerkner og anret gedeost-brødet ovenpå. Kom evt. et vrid friskkværnet peber over osten. Spises straks.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...