Gå videre til hovedindholdet

Tex mex-fiesta - og mexicansk lemonade


Jeg holdt fødselsdag for gode veninder i søndags, og hvor er det bare en vitamin- og saltvandsindsprøjtning at få snakket og grinet med skønne kvinder, som kender en på godt og ondt.

Den lille fiesta havde tex-mex tema. Maden var (primært) tex-mex, og alle dåser, glas, plastikbeholdere, printables og blomster i huset, der kunne minde det mindste om at være mexikansk, blev slæbt frem til pynt. 

Blandt meget andet fik vi mexikansk lemonade, som udmærker sig ved at være utrolig hurtig at lave, fordi citronerne ikke skal presses, og sukkeret skal ikke koges op med vand. Det hele skal basically bare blandes og - caramba - du har frisk lemonade. En dejlig sommerdrik til mange. 

Mexicansk lemonade (ca. 5 l. færdig lemonade)
8 citroner
2 lime
3 dl rørsukker
Ca. 5 l. koldt vand
Isterninger
Citronskiver til pynt

Skær skrællen af alle citroner og lime. Skær dem over og fjern alle kerner. Kom lime og citron (inkl. hvad der sidder tilbage af skræl) i en blender sammen med sukkeret og blend til citrusfrugt og sukker er helt opløst. Hæld blandingen gennem en si ned i en skål. Kasér resterne i sien. Bland saften med koldt vand (smag til undervejs, så det ikke bliver for tyndt). Kom isterninger og citronskiver i lemonaden og server den iskold.

Lemonaden er bedst den dag, den er lavet fordi resterne af skrællenkan gøre den bitter over tid.






Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte