Tex mex-fiesta - og mexicansk lemonade


Jeg holdt fødselsdag for gode veninder i søndags, og hvor er det bare en vitamin- og saltvandsindsprøjtning at få snakket og grinet med skønne kvinder, som kender en på godt og ondt.

Den lille fiesta havde tex-mex tema. Maden var (primært) tex-mex, og alle dåser, glas, plastikbeholdere, printables og blomster i huset, der kunne minde det mindste om at være mexikansk, blev slæbt frem til pynt. 

Blandt meget andet fik vi mexikansk lemonade, som udmærker sig ved at være utrolig hurtig at lave, fordi citronerne ikke skal presses, og sukkeret skal ikke koges op med vand. Det hele skal basically bare blandes og - caramba - du har frisk lemonade. En dejlig sommerdrik til mange. 

Mexicansk lemonade (ca. 5 l. færdig lemonade)
8 citroner
2 lime
3 dl rørsukker
Ca. 5 l. koldt vand
Isterninger
Citronskiver til pynt

Skær skrællen af alle citroner og lime. Skær dem over og fjern alle kerner. Kom lime og citron (inkl. hvad der sidder tilbage af skræl) i en blender sammen med sukkeret og blend til citrusfrugt og sukker er helt opløst. Hæld blandingen gennem en si ned i en skål. Kasér resterne i sien. Bland saften med koldt vand (smag til undervejs, så det ikke bliver for tyndt). Kom isterninger og citronskiver i lemonaden og server den iskold.

Lemonaden er bedst den dag, den er lavet fordi resterne af skrællenkan gøre den bitter over tid.


Kommentarer

Populære indlæg