Strawberry shortcakes med hyldeblomst-sirup og mascarpone-cremeYo, shorty, it's my birthday - eller næsten! Jeg fejrer nemlig fødselsdag i dag, men runder først de 44 år på torsdag d. 14. juni. Og i den anledning må jeg dele denne fantastiske opskrift på strawberry shortcake her på bloggen.

For helt ærligt: Denne kage er en værdig konkurrent til jordbærtærten, som jo ellers er den perfekte kage med både mørdej, marcipan, creme, chokolade og bær (okay, nu får jeg faktisk lyst til at bage jordbærtærte...). Men strawberry shortcake kan bestemt også noget. I princippet er shortcake jo en form for sprød scone, som fyldes med bær og (fløde)skum. Her har jeg valgt at gøre bærerne ekstra søde ved at marinere dem i hyldeblomstsaft. Normalt synes jeg, det er synd at gøre noget ved sommer-jordbær andet end at smide dem direkte ind i førerhuset, men lige her gør marineringen altså noget helt særligt. Cremen i min version er stadig blød, men lidt mere fast og cremet end flødeskum, da der er blandet mascarpone i fløden. Så der er sprødt og blødt og sommer-sødt i den skønneste forening.

Om et par øjeblikke får jeg besøg af en flok dejlige veninder, så jeg vil stoppe min lovprisning af strawberry shortcake'n her. Ha' en vidunderlig søndag!

Strawberry shortcakes med hyldeblomst-sirup og mascarpone-creme (8 stk)
Jordbær
500 g friske jordbær
2 dl. ufortyndet hyldeblomstsaft

Shortcake
225 g hvedemel + lidt ekstra til udrulning
50 g sukker
1 stor tsk bagepulver (ca. 7 g)
Et nip salt
60 g meget koldt smør i tern
Ca. 1,5 dl kærnemælk + lidt ekstra til pensling
2 spsk perlesukker

Creme
250 g mascarpone
2 spsk flormelis
½ stang vanille
2 dl fløde

Jordbær:
Start med jordbærerne. Hæld hyldeblomstsaften i en kasserolle. Bring saften i kog, skru ned og lad den simre 4-5 minutter til den er reduceret en smule til en tynd sirup (den tykner yderligere, når den køler af, så reducer ikke for meget). Tag kasserollen af varmen og lad siruppen afkøle til fingervarm. Rens imens jordbærerne og skær dem i skiver. Kom dem i hyldeblomst-siruppen og vend dem forsigtigt rundt, så de er helt dækkede (uden at de går i stykker). Lad dem stå og trække smag og sødme, mens du laver resten.
Shortcake
Tænd ovnen på 175 
Bland mel, sukker, bagepulver og et nip salt i en skål. Smuldr smørret i til dejen har konsistens som groft rasp. Saml dejen med mælken - hold lidt igen med mælken. Dejen skal kun lige samles og ikke blive våd og ikke æltes. 

Drys lidt mel på bordet og rul eller pres dejen med hænderne til en cirkel til dejen er ca 1½ cm høj. Skær dejen ud i 8 stk (se herunder).
Kom bollerne forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med mælk og drys med perlesukker (se herunder). Bages i midt i ovnen 12-15 minutter til de netop er gennebagte og en anelse gyldne i kanterne. De må endelig ikke få for meget, for så bliver de tørre. Lad dem afkøle på en rist, mens du laver cremen.
Creme
Skrab vanillen ud af vanillestangen og mos den ud i en smule af flormelissen. Bland det herefter med resten af flormelissen, som igen røres ud i mascarponen. Endelig røres fløden i lidt ad gange til cremen har den konsistens de bedst kan lide.

Samling
Skær forsigtigt bollerne over  - de er noget porøse. Hvis de stadig er lidt lune er det helt perfekt. Fordel lidt creme på underdelen, top med et generøst lag jordbær med lidt af siruppen og læg låget på - evt. lidt på skrå. Serveres straks, inden bunden bliver blød. Sooo gooooood!

Kommentarer

Populære indlæg