Gå videre til hovedindholdet

Enchiladas med pulled chicken


I maj måned gik der Italien i madlavningen her på bloggen, men her i juni er det mexicansk og tex mex, der dominerer. 

Disse enchiladas er nemme at lave, men lidt tidskrævende pga. kyllingen, der skal simre i 1½ time, men man behøver jo ikke at stå og kigge på den hele tiden, og den færdige ret er det hele værd. Ovenikøbet giver denne opskrift en kæmpe portion, så man har mad til mindst to dage, for maden kan sagtens gemmes til dagen efter og varmes op igen. Eller man kan tage lidt enchiladas med på job til en luksus-frokost dagen efter.
Enchiladas med pulled chicken (6-8 pers.)
8 str. medium hvedetortillas


450 g. kyllingebryst
2 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk tørret koriander
1 spsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk tørret oregano
½ tsk chipotle chili eller anden god tørret chili
1 ds hakkede tomater

2 dl ris
1 ds. sorte bønner

1 færdiglavet salsa (medium stærk)
175 g revet cheddarost

1 lille ds. majs
1 frisk rød chili i tynde skiver
2-3 avocadoer
Frisk koriander
1 lime

Kylling:
Hak løg, finthak hvidløgsfed, del kyllingestykkerne i tre dele. Varm olien op i en stor gryde og svits de to slags løg over middelvarme sammen med krydderierne (spidskommen, koriander, paprika, oregano og chili). Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem på alle sider. Overhæld dem derefter med den hakkede tomat. Hvis tomaten ikke helt dækker kyllingen, så kom lidt vand i til kyllingen lige præcis dækket. Skru ned på lav varme og lad kyllingestykkerne simre 1½-2 timer under låg.

Herefter tages kyllingestykkerne op på et skærebrædt og trækkes fra hinanden med to gafler til det er små kyllingestrimler. Kom strimlerne tilbage i gryden og smag til med salt og peber og evt. mere krydderi.

Mens kyllingen simrer, koges de 2 dl. ris efter anvisningen på pakken. Når kyllingen er "pulled" og smagt til, kommes ris og sorte bønner (afdryppede) i kyllingen. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fordel kyllinge-saucen retfærdigt på de 8 tortillaer. Rul dem sammen om fyldet og læg dem i et stort fad (eller to. Jeg havde ikke et enkelt fad, der var stort nok). Fordel salsaen over dem og drys også med osten. Kom fadet i ovnen i ca. 20 min. til osten er smeltet, tortilaerne lidt sprøde i enderne og det hele er gennemvarmt.

Server rygende varme med avocado, chili, majs, lime og frisk koriander.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)