Enchiladas med pulled chicken


I maj måned gik der Italien i madlavningen her på bloggen, men her i juni er det mexicansk og tex mex, der dominerer. 

Disse enchiladas er nemme at lave, men lidt tidskrævende pga. kyllingen, der skal simre i 1½ time, men man behøver jo ikke at stå og kigge på den hele tiden, og den færdige ret er det hele værd. Ovenikøbet giver denne opskrift en kæmpe portion, så man har mad til mindst to dage, for maden kan sagtens gemmes til dagen efter og varmes op igen. Eller man kan tage lidt enchiladas med på job til en luksus-frokost dagen efter.
Enchiladas med pulled chicken (6-8 pers.)
8 str. medium hvedetortillas


450 g. kyllingebryst
2 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk tørret koriander
1 spsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk tørret oregano
½ tsk chipotle chili eller anden god tørret chili
1 ds hakkede tomater

2 dl ris
1 ds. sorte bønner

1 færdiglavet salsa (medium stærk)
175 g revet cheddarost

1 lille ds. majs
1 frisk rød chili i tynde skiver
2-3 avocadoer
Frisk koriander
1 lime

Kylling:
Hak løg, finthak hvidløgsfed, del kyllingestykkerne i tre dele. Varm olien op i en stor gryde og svits de to slags løg over middelvarme sammen med krydderierne (spidskommen, koriander, paprika, oregano og chili). Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem på alle sider. Overhæld dem derefter med den hakkede tomat. Hvis tomaten ikke helt dækker kyllingen, så kom lidt vand i til kyllingen lige præcis dækket. Skru ned på lav varme og lad kyllingestykkerne simre 1½-2 timer under låg.

Herefter tages kyllingestykkerne op på et skærebrædt og trækkes fra hinanden med to gafler til det er små kyllingestrimler. Kom strimlerne tilbage i gryden og smag til med salt og peber og evt. mere krydderi.

Mens kyllingen simrer, koges de 2 dl. ris efter anvisningen på pakken. Når kyllingen er "pulled" og smagt til, kommes ris og sorte bønner (afdryppede) i kyllingen. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fordel kyllinge-saucen retfærdigt på de 8 tortillaer. Rul dem sammen om fyldet og læg dem i et stort fad (eller to. Jeg havde ikke et enkelt fad, der var stort nok). Fordel salsaen over dem og drys også med osten. Kom fadet i ovnen i ca. 20 min. til osten er smeltet, tortilaerne lidt sprøde i enderne og det hele er gennemvarmt.

Server rygende varme med avocado, chili, majs, lime og frisk koriander.

Kommentarer

Populære indlæg