Gå videre til hovedindholdet

Enchiladas med pulled chicken


I maj måned gik der Italien i madlavningen her på bloggen, men her i juni er det mexicansk og tex mex, der dominerer. 

Disse enchiladas er nemme at lave, men lidt tidskrævende pga. kyllingen, der skal simre i 1½ time, men man behøver jo ikke at stå og kigge på den hele tiden, og den færdige ret er det hele værd. Ovenikøbet giver denne opskrift en kæmpe portion, så man har mad til mindst to dage, for maden kan sagtens gemmes til dagen efter og varmes op igen. Eller man kan tage lidt enchiladas med på job til en luksus-frokost dagen efter.
Enchiladas med pulled chicken (6-8 pers.)
8 str. medium hvedetortillas


450 g. kyllingebryst
2 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk tørret koriander
1 spsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk tørret oregano
½ tsk chipotle chili eller anden god tørret chili
1 ds hakkede tomater

2 dl ris
1 ds. sorte bønner

1 færdiglavet salsa (medium stærk)
175 g revet cheddarost

1 lille ds. majs
1 frisk rød chili i tynde skiver
2-3 avocadoer
Frisk koriander
1 lime

Kylling:
Hak løg, finthak hvidløgsfed, del kyllingestykkerne i tre dele. Varm olien op i en stor gryde og svits de to slags løg over middelvarme sammen med krydderierne (spidskommen, koriander, paprika, oregano og chili). Tilsæt kyllingestykkerne og brun dem på alle sider. Overhæld dem derefter med den hakkede tomat. Hvis tomaten ikke helt dækker kyllingen, så kom lidt vand i til kyllingen lige præcis dækket. Skru ned på lav varme og lad kyllingestykkerne simre 1½-2 timer under låg.

Herefter tages kyllingestykkerne op på et skærebrædt og trækkes fra hinanden med to gafler til det er små kyllingestrimler. Kom strimlerne tilbage i gryden og smag til med salt og peber og evt. mere krydderi.

Mens kyllingen simrer, koges de 2 dl. ris efter anvisningen på pakken. Når kyllingen er "pulled" og smagt til, kommes ris og sorte bønner (afdryppede) i kyllingen. 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fordel kyllinge-saucen retfærdigt på de 8 tortillaer. Rul dem sammen om fyldet og læg dem i et stort fad (eller to. Jeg havde ikke et enkelt fad, der var stort nok). Fordel salsaen over dem og drys også med osten. Kom fadet i ovnen i ca. 20 min. til osten er smeltet, tortilaerne lidt sprøde i enderne og det hele er gennemvarmt.

Server rygende varme med avocado, chili, majs, lime og frisk koriander.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...