Pundkage med hyldeblomst & citron


Jeg tror nærmest, at denne her juni bliver lige så travl for os som december plejer at være. Ikke bare går vi ind i en ren fødselsdags-tsunami her i juni. Der er også diverse sommer-arrangementer i skole og SFO, foruden et par idræts-sæsonafslutnings-arrangementer. Så jeg trækker vejret dybt ind - ligesom jeg gør i starten af december - og prøver at tænke på, at det bliver en virkelig vidunderlig måned, samtidig med at det bare er alt for meget på én gang. Særligt når der er travlt på arbejdet også.

Denne helt old school sandkage bagte jeg til et klasse-arrangement i midten af maj, og den er virkelig så simpel, som en kage nærmest kan blive: Det er en god gammeldags pundkage med lige dele smør, sukker og mel, og sådan én går man sjældent galt i byen med. Den blev ihvertfald spist helt og aldeles op. 
Pundkage med hyldeblomst & citron (8-10 pers)
Kage:
225 g blødt smør
225 g sukker
4 store æg
Revet skal fra 1 ikke-sprøjtet citron
225 g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker

Hyldeblomst-sirup:
1 dl hyldeblomst-saft
½ dl citronsaft (eller limoncello, hvis kagen er til voksne)

Glasur:
100 g flormelis
Lidt hyldeblomst-saft

Instruktioner:
Varm ovnen op til 175 grader varmluft

Pisk smør og sukker godt sammen til en luftig masse. Kom æggene i et ad gangen og bland godt mellem hvert æg. Bland også citron-skallen i.

I en anden skål blandes mel, bagepulver og vanillesukker. Kom melblandingen i lidt ad gangen og bland det hele godt sammen, så der ikke er mel-lommer i dejen.

Smør en form på ca. 12 x 25 cm grundigt med smør og drys med lidt mel. Hæld dejen i og bag kagen nederst i ovnen i ca. 55 min. Dæk evt. kagen med sølvpapir, hvis den begynder at blive meget mørk. Tjek med et lille træspyd om kagen er gennembagt. Den skal heller ikke bage for længe, for så bliver den tør.

Tag kagen ud og lad den stå ti minutter og afkøle i formen. Bland imens hyldeblomst-saft og citronsaft (eller limincello). Når kagen er kølet let af, stikkes en masse små huller i den med et lille træspyd, tandstikker eller lignende og saften hældes langsomt over, så den kan trænge ned i kagen. 

Lad kagen afkøle helt i formen. Tag den herefter ud. Bland flormelis med en smule hyldeblomstsaft (glasuren skal ikke blive for tynd) og hæld den over kagen.

Pynt evt. med revet citronskal og spiselige blomster som tusindfryd og syren.

Kommentarer

Populære indlæg