Gå videre til hovedindholdet

Tre-farvet n'ice cream


Ooooog så kom varmen gudskelov tilbage. Og de her varme  dage kalder jo nærmest på, at man køler ned med en is.

Indenfor de seneste par år har den såkaldte n'ice cream vundet frem som et sundere alternativ til den almindelige fløde-baserede is. N'ice cream var oprindeligt is baseret på frossen banan, men termen bliver nu brugt til at betegne al is, der er lavet på frugt og er fri for mælkeprodukter og kunstige farver og smage. 

Jeg har her lavet den gode gamle tre-farvede kombination af vanille, jordbær og chokolade, men man kan selvfølgelig bare nøjes med at lave en enkelt variant. Jeg siger ikke, at det er Ben & Jerry's, det her, men det er sødt, og det er koldt, og det er lækkert - og jeg tør godt sige, at det er ikke så lidt sundere end førnævnte B&J og tilmed hurtigt at lave. Det spiller på en varm dag!
Tre-farvet n'ice cream
Vanille-is
2 frosne bananer i mindre stykker
½ dl mandelmælk
1 tsk flydende vanille-ekstrakt

Jordbær-is
1 frossen banan i mindre stykker
1½ dl frosne jordbær
½ dl mandelmælk

Chokolade-is
2 frosne bananer
1 spsk kakao
1 tsk flydende honning
½ dl mandelmælk

Instruktionerne er de samme for alle tre slags is: 

Blend alle ingredienserne sammen til en helt glat masse. Kom lidt ekstra mandelmælk i, hvis blenderen har svært ved at klare det. Spises enten straks eller fryses i en boks og spises indenfor 3 dage.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...