Caponata / Siciliansk aubergine grydeCaponata er en rustik, vegetarisk, siciliensk ret, baseret hovedsageligt på aubergine og tomat. Det er en ret, der måske virker lidt kluntet og består af få og meget simple ingredienser, men tag ikke fejl: Den har al den gode smag, man forbinder med det italienske køkken.

Caponata spises traditionelt mest som tilbehør til en større ret eller på ristet brød/bruschetta. Her i huset spiser vi den som en slags sauce til pasta, og det smager så buono. Især hvis man som jeg elsker aubergine, er det her lige sagen. 

Opskriften herunder giver en stor portion, men det er der en god grund til, for retten smager endnu bedre dagen efter den er lavet, når den lige har stået på køl et døgns tid og tænkt over tingene (hvem sagde mafia-metoder?).
Caponata (4-6 pers.)
2 auberginer
1 stor rød peber
1 rødløg
5 spsk god olivenolie
1 glas grønne oliven med mandler
1 lille glas kapers
1 ds hakket tomat
1 lille glas tomatpure
1 tsk sukker ell. farin
2 tsk eddike
Salt og peber
Ristede pinjekerner og hakket, bredbladet persille til servering

Instruktioner:
Skær auberginer, rød peber og rødløg i grove, mundrette stykker.

Varm olivenolien i en stor pande og kom aubergine, peberfrugt og rødløg heri og steg dem ved middelvarme i 15 minutters tid til auberginer og løg er bløde og lækre. Kom hakket tomat og tomatpure i og lad simre endnu 15-20 min.

Herefter kommes sukker, eddike samt drænede kapers og oliven i. Smag til med salt og peber og lad simre endnu 5-10 min.

Server med rigelige mængder pinjekerner og persille. Smager rigtig godt med ristet brød eller pasta.

Kommentarer

Populære indlæg