Gå videre til hovedindholdet

Grøn-grøn-grøn salat med ramsløgsolie




Jeg synes tit, jeg står og mangler den der simple salat, der er hurtig at smide sammen og lige kan serveres ved siden af måltidets "hovedattraktion", hvad det så end måtte være. Så grønne salat-opskrifter kan man efter min mening aldrig få for mange af.

Til denne salat var inspirationen i første omgang stort set alt, hvad jeg kunne finde på af grønt: Spinat, avocado, ærter og asparges - og så for variationens (og smagens) skyld lidt tranebær, ost og mandler. Det blev, hvis jeg må være så ubeskeden, en virkelig lækker, simpel salat. Da det er forår og ramsløgene (som i øvrigt også er smukt grønne) er i sæson var det oplagt at lave en simpel ramsløgsolie til salaten. Jeg synes, den smager super godt - lidt som en stærk pesto, men hvis man ikke er til ramsløg, kan man sagtens servere en almindelig grøn pesto eller olie-eddike dressing til salaten her.
Grøn-grøn-grøn salat med ramsløgsolie
1 lille pose babyspinat, ca. 125 g.
1 stor, moden avocado 
½ bundt friske grønne asparges, 
Ca. 1 dl ærter, optået fra frost 
Ca ½ dl tørrede tranebær 
Ca ½ dl mandler, 
Ca ½ dl revede parmesanflager 

Ramsløgsolie
5-7 ramsløgsblade
½ dl olivenolie 
Lidt salt 

Instruktioner:
Start med at riste mandlerne et par minutter på en tør, varm pande, så de bliver sprøde og gode. Sæt dem til side til afkøling. Hak dem herefter groft.

Skær spinatbladende i mindre stykker. Skær den gode del af aspargesene i mindre, mundrette stykker. Skær også avocadoen i mindre stykker.

Bland spinat, asparges, avocado og ærter i en salatskål. Drys med tørrede tranbær, mandler og parmesanflager.

Til ramsløgsolien blendes ramsløgsblade med olie og lidt salt. Server olien ved siden af salaten, så man selv kan dosere og dryppe den på salaten.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...