Grøn-grøn-grøn salat med ramsløgsolie
Jeg synes tit, jeg står og mangler den der simple salat, der er hurtig at smide sammen og lige kan serveres ved siden af måltidets "hovedattraktion", hvad det så end måtte være. Så grønne salat-opskrifter kan man efter min mening aldrig få for mange af.

Til denne salat var inspirationen i første omgang stort set alt, hvad jeg kunne finde på af grønt: Spinat, avocado, ærter og asparges - og så for variationens (og smagens) skyld lidt tranebær, ost og mandler. Det blev, hvis jeg må være så ubeskeden, en virkelig lækker, simpel salat. Da det er forår og ramsløgene (som i øvrigt også er smukt grønne) er i sæson var det oplagt at lave en simpel ramsløgsolie til salaten. Jeg synes, den smager super godt - lidt som en stærk pesto, men hvis man ikke er til ramsløg, kan man sagtens servere en almindelig grøn pesto eller olie-eddike dressing til salaten her.
Grøn-grøn-grøn salat med ramsløgsolie
1 lille pose babyspinat, ca. 125 g.
1 stor, moden avocado 
½ bundt friske grønne asparges, 
Ca. 1 dl ærter, optået fra frost 
Ca ½ dl tørrede tranebær 
Ca ½ dl mandler, 
Ca ½ dl revede parmesanflager 

Ramsløgsolie
5-7 ramsløgsblade
½ dl olivenolie 
Lidt salt 

Instruktioner:
Start med at riste mandlerne et par minutter på en tør, varm pande, så de bliver sprøde og gode. Sæt dem til side til afkøling. Hak dem herefter groft.

Skær spinatbladende i mindre stykker. Skær den gode del af aspargesene i mindre, mundrette stykker. Skær også avocadoen i mindre stykker.

Bland spinat, asparges, avocado og ærter i en salatskål. Drys med tørrede tranbær, mandler og parmesanflager.

Til ramsløgsolien blendes ramsløgsblade med olie og lidt salt. Server olien ved siden af salaten, så man selv kan dosere og dryppe den på salaten.

Kommentarer

Populære indlæg