Gå videre til hovedindholdet

Krydret kyllingekebab med tahindressing



Det er ingen hemmelighed, at jeg er mega fan af at lave hjemmelavede udgaver af forskellige take-away favoritter. Dels er det sjovt at lave og dels smager det altid godt, hvis ikke bedre end den oprindelige ret. Og tit er det ikke så lidt sundere også.

Jeg har tidligere lavet en (shish) kebab-ret (https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/shish-kebab-med-couscous-og-grillede.html), som blev et ret stort hit her i huset, og denne her er faktisk lige så god og lige så nem at lave. Kyllingen bliver sprød og krydret uden at være alt for stærk, og tahindressingen giver god hummus-agtig cremethed. Jeg serverede kebab'en på hjemmebagte faldbrød (opskrift coming up), fordi sådan en irriterende type er jeg - men man kan jo købe rigtigt gode fladbrød mange steder, så det er slet ikke en nødvendigt at bage selv, hvis man ikke har tid eller lyst.
Krydret kyllingekebab med tahindressing (4 pers)
Kylling:
4 kyllingebryster
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 tsk stødt ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk kanel
1 tsk allround krydderi (kan udelades)
1 nip sort peber
1 tsk salt
3 spsk god olivenolie

Dressing:
2 spsk tahin
4 spsk græsk yoghurt
Saft fra 1 citron
Salt
Lidt koldt vand


Desuden:
4 gode fladbrød, f.eks. khubz taboon (opskrift coming up)
Agurk, tomat, salat, rødløg, citron og hvad du ellers kan lide i en kebab

Instruktioner:
Start i god tid med kyllingen - gerne dagen i forvejen - så den kan nå at marinere.

Bland alle kryderrierne i en stor skål. Skær kyllingebrysterne i  mundrette stykker og vend stykkerne i krydderiblandingen, så alle stykkerne er helt dækkede af krydderi. Kom til sidst olivenolie ved og vend rundt. Dæk til og stil på køl - mindst 3-4 timer og gerne natten over.

Til dressingen blandes yoghurt, tahin og citronsaft godt sammen og smages til med salt. Kom vand i til dressingen har den ønskede konsistens (jeg plejer at bruge ca. ½ dl).

Steg kyllingen på en varm pande, mens du varmer flødbrød i ovnen (hold dem varme og bløde ved at lægge dem ind i et rent viskestykke, når de kommer ud af ovnen) og forbered de grøntsager, der skal serveres med kebab'en.

Så snart kyllingen er færdigstegt, sættes alle dele på bordet, så folk selv kan samle deres egen kebab. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...