Gå videre til hovedindholdet

Krydret kyllingekebab med tahindressingDet er ingen hemmelighed, at jeg er mega fan af at lave hjemmelavede udgaver af forskellige take-away favoritter. Dels er det sjovt at lave og dels smager det altid godt, hvis ikke bedre end den oprindelige ret. Og tit er det ikke så lidt sundere også.

Jeg har tidligere lavet en (shish) kebab-ret (https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/shish-kebab-med-couscous-og-grillede.html), som blev et ret stort hit her i huset, og denne her er faktisk lige så god og lige så nem at lave. Kyllingen bliver sprød og krydret uden at være alt for stærk, og tahindressingen giver god hummus-agtig cremethed. Jeg serverede kebab'en på hjemmebagte faldbrød (opskrift coming up), fordi sådan en irriterende type er jeg - men man kan jo købe rigtigt gode fladbrød mange steder, så det er slet ikke en nødvendigt at bage selv, hvis man ikke har tid eller lyst.
Krydret kyllingekebab med tahindressing (4 pers)
Kylling:
4 kyllingebryster
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 tsk stødt ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk kanel
1 tsk allround krydderi (kan udelades)
1 nip sort peber
1 tsk salt
3 spsk god olivenolie

Dressing:
2 spsk tahin
4 spsk græsk yoghurt
Saft fra 1 citron
Salt
Lidt koldt vand


Desuden:
4 gode fladbrød, f.eks. khubz taboon (opskrift coming up)
Agurk, tomat, salat, rødløg, citron og hvad du ellers kan lide i en kebab

Instruktioner:
Start i god tid med kyllingen - gerne dagen i forvejen - så den kan nå at marinere.

Bland alle kryderrierne i en stor skål. Skær kyllingebrysterne i  mundrette stykker og vend stykkerne i krydderiblandingen, så alle stykkerne er helt dækkede af krydderi. Kom til sidst olivenolie ved og vend rundt. Dæk til og stil på køl - mindst 3-4 timer og gerne natten over.

Til dressingen blandes yoghurt, tahin og citronsaft godt sammen og smages til med salt. Kom vand i til dressingen har den ønskede konsistens (jeg plejer at bruge ca. ½ dl).

Steg kyllingen på en varm pande, mens du varmer flødbrød i ovnen (hold dem varme og bløde ved at lægge dem ind i et rent viskestykke, når de kommer ud af ovnen) og forbered de grøntsager, der skal serveres med kebab'en.

Så snart kyllingen er færdigstegt, sættes alle dele på bordet, så folk selv kan samle deres egen kebab. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte