Krydret kyllingekebab med tahindressingDet er ingen hemmelighed, at jeg er mega fan af at lave hjemmelavede udgaver af forskellige take-away favoritter. Dels er det sjovt at lave og dels smager det altid godt, hvis ikke bedre end den oprindelige ret. Og tit er det ikke så lidt sundere også.

Jeg har tidligere lavet en (shish) kebab-ret (https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/04/shish-kebab-med-couscous-og-grillede.html), som blev et ret stort hit her i huset, og denne her er faktisk lige så god og lige så nem at lave. Kyllingen bliver sprød og krydret uden at være alt for stærk, og tahindressingen giver god hummus-agtig cremethed. Jeg serverede kebab'en på hjemmebagte faldbrød (opskrift coming up), fordi sådan en irriterende type er jeg - men man kan jo købe rigtigt gode fladbrød mange steder, så det er slet ikke en nødvendigt at bage selv, hvis man ikke har tid eller lyst.
Krydret kyllingekebab med tahindressing (4 pers)
Kylling:
4 kyllingebryster
1 tsk stødt koriander
1 tsk gurkemeje
1 tsk paprika
1 tsk stødt ingefær
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk kanel
1 tsk allround krydderi (kan udelades)
1 nip sort peber
1 tsk salt
3 spsk god olivenolie

Dressing:
2 spsk tahin
4 spsk græsk yoghurt
Saft fra 1 citron
Salt
Lidt koldt vand


Desuden:
4 gode fladbrød, f.eks. khubz taboon (opskrift coming up)
Agurk, tomat, salat, rødløg, citron og hvad du ellers kan lide i en kebab

Instruktioner:
Start i god tid med kyllingen - gerne dagen i forvejen - så den kan nå at marinere.

Bland alle kryderrierne i en stor skål. Skær kyllingebrysterne i  mundrette stykker og vend stykkerne i krydderiblandingen, så alle stykkerne er helt dækkede af krydderi. Kom til sidst olivenolie ved og vend rundt. Dæk til og stil på køl - mindst 3-4 timer og gerne natten over.

Til dressingen blandes yoghurt, tahin og citronsaft godt sammen og smages til med salt. Kom vand i til dressingen har den ønskede konsistens (jeg plejer at bruge ca. ½ dl).

Steg kyllingen på en varm pande, mens du varmer flødbrød i ovnen (hold dem varme og bløde ved at lægge dem ind i et rent viskestykke, når de kommer ud af ovnen) og forbered de grøntsager, der skal serveres med kebab'en.

Så snart kyllingen er færdigstegt, sættes alle dele på bordet, så folk selv kan samle deres egen kebab. 

Kommentarer

Populære indlæg