Champignonsuppe med timian og marsalaDet bliver ikke ret meget mere efterårsagtigt end  champignoner og suppe, og jeg er vild med denne på én gang kraftige, rustikke og cremede suppe. Hvis man på nogen måde er til champignon, bør man helt sikkert prøve den. Hvis man ligefrem er svampesamler, kan man selvfølgelig udskifte de almindelige supermarkeds-købte champignoner med de spiselige svampe, man har samlet - dét bliver helt sikkert også godt.

Der er marsala i denne opskrift, som giver en dyb og kraftig smag, der klæder champignonerne rigtig godt. Men ligger man ikke lige inde med en gang marsala, kan man fint bruge hvidvin eller sherry - eller blot bruge lidt mere bouillon (eller fløde!), hvis man ikke ønsker alkohol i suppen. Alkoholen bliver dog kogt ud, så der er ikke mange promiller i suppen.

Trods de mange champignoner, er suppen ikke meget mættende, så skal den udgøre et aftensmåltid, bør man supplere den med lidt madbrød og også gerne en gang sprød bacon, der kan drysses over lige inden man spiser.


Champignonsuppe med timian og marsala (4 pers)
25 g smør
1 løg
2 fed hvidløg
600 g champignon, gerne de brune
1 spsk mel
½ dl marsala (eller hvidvin eller sherry). Kan udelades.
Ca 5 dl grøntsags- eller kyllingebouillon
1 tsk tørret timian
2 tsk soya. Kan udelades.
2 dl madlavningsfløde 18%
Salt & peber

Tilbehør:
Sprødstegt bacon brækket i mindre stykker
Frisk timian
Groft madbrød

Instruktioner:
Rens champignonerne og skær dem i tynde skiver. Skær løget i fine tern og hak hvidløg fint.

Smelt smørret i en stor gryde, og steg først løg og hvidløg ved middelvarme til de er bløde - 4-5 minutter. Kom champignonerne i (de fylder meget til at starte med, men skrumper hurtigt). Steg dem med i 5-6 min til de er bløde og har afgivet en del væde. Strø lidt mere over (til at jævne suppen en anelse) og rør godt rundt.

Tilsæt marsala, timian, soya og bouillon. Champignonerne skal være dækkede, så hvis de ikke er det tilsættes lidt ekstra bouillon. Lad suppen simre 10-15 min.

Smag til med salt og peber. Tilsæt fløde og smag til en sidste gang.

Server med bacon, frisk timian og madbrød.

Kommentarer

Populære indlæg