Retter der rimer: Loco mocoDel 2 i temaet om retter, der rimer byder på hawaii'ansk comfort food, der går under det skønne navn 'loco moco'. Retten findes i mange variationer, men består grundlæggende af ris, hakkebøf, spejlæg og sauce med løg. Retten skulle være ret udbredt på Hawaii, hvor den spises både som morgenmad, frokost og aftensmad. Sikkert også som tømmermændskur, kunne jeg forestille mig. 

Jeg var rimelig skeptisk over for denne ingrediens-liste - eller nok mere over kombinationen af dem. Især det med ris og bøf og sauce med løg. Men jeg kan afsløre, at det smager meget, meget fortræffeligt. Rørt med rasp, æg og smagsgivere bliver bøffen enormt lækker og saftig, risen og saucen med løg og champignon er sammen også enormt smagfulde, og spejlægget binder selvfølgelig det retten sammen. Meget saftigt og lækkert. Jeg kan godt lide at spise det med lidt chilisauce af en slags for at give et ekstra kick, mens andre krydrer den med bacon eller pølser, men retten smager også fantastisk lige som den er (#iloveyoujustthewayyouare).

Loco moco (2 pers)
Bøf:
200 g hakket oksekød
1 stort løg
2 tsk worcestershiresauce
1-2 tsk soya
2-3 spsk rasp
1 æg
Salt & peber
Olie til stegning

Sauce:
7-8 champignon
2 dl oksebouillon
2 tsk soya
1 tsk majsstivelse + ½ dl vand
Salt & peber

2 dl ris
2 æg

Til servering: 
Tabasco
Worcestershiresauce
Hakket persille

Instruktioner:
Start med at skære løget i fine tern. Varm en pande op med lidt olie i og steg løgene ved middel varme til de er karameliserede. Kom den ene halvdel af løgene i skål (lad resten af løgene blive i panden, men tag den af varmen), og kom kødet i sammen med rasp, æg, worcestershiresauce, soya og lidt salt og peber. Bland det hele godt sammen. Form kødet til to bøffer og stil på køl, mens saucen laves.

På nuværende tidspunkt kan man begynde at koge risene efter instruktionen på pakken, så de er færdige ca samtidig med de andre elementer.

Gå videre med saucen.
Rens og skær champignonerne i tynde skiver og kom dem ned til løgene i panden. Tilsæt evt. en anelse mere olie og steg igen ved middel varme til champignerne er bløde og gennemstegte. Kom bouillon og soya i og kog op. Bland majsstivelsen op med lidt vand og tilsæt og lad simre. Saucen skal ikke blive meget tyk, men bare jævnes lidt. Smag til med soya eller salt og peber.

Hæld saucen i en skål og stil til side. Hold den evt varm i ovnen eller sæt en tallerken over for at holde på varmen.

Steg bøfferne i stegepanden. Når de er tæt på at være færdige, slås de to æg forsigtigt ud på panden og steges med. 

Fordel risen på to tallerkner, kom bøfferne ovenpå, derefter sauce og top af med spejlæggene. Server straks sammen med tabasco, worcestershiresauce og lidt finthakket persille. E ʻai kāua!

Kommentarer

Populære indlæg