Gå videre til hovedindholdet

Migas Mexicanas



Så blev det da endelig selve Halloween-møgdagen, så vi kan få det overstået. Jeg er desværre ikke mere stålsat i min kamp mod denne såkaldte højtid, end at jeg har givet efter for mine to pigers insisteren på at skulle ud at trick or treat'e efter aftensmaden - så hvis vi banker på din dør i aften, undskylder jeg hermed mange gange på forhånd. Og jeg har da også købt lidt slik, til hvis nogen små spøgelser og skeletter skulle få forvildet sig omkring vores græskar- og spindelvævsfri (ihvertfald det købte af slagsen) hus. 

Der er stadig et par dage til den (i min optik) meget finere og æstetisk langt smukkere højtid De dødes dag, så derfor klemmer jeg lige en sidste mexicansk opskrift ind i denne gang. Det drejer sig om den afsindigt lækre og nemme ret migas Mexicanas. Det er egentlig en morgenmadsret med æg, salsa og sprødstegte tortillaer, men den fungerer lige så fint som en hurtig og enkel aftensmad. Klassiske migas indeholder ikke bønner, men det er ikke rigtig mexicansk for mig uden en eller form for bønner, så de er altså tilføjet her.
Migas Mexicanas (2 pers)
2 store eller fire små tortillaer
2 spsk smagsneutral olie
3 æg
½ dl revet cheddarost
1 dl god færdiglavet salsa, mediumstærk eller stærk
Salt og peber

Til servering:
1 avocado i skiver
Frisk koriander
Lidt hakket rødløg
Lidt kidneybønner
Frisk lime i halve

Instruktioner:
Skær tortilla'erne i mundrette stykker (ca. 2x2 cm). Varm olien i en pande og steg tortilla-stykkerne sprøde heri. Rør rundt i dem ind i mellem, så de ikke brænder på. Det tager 4-5 minutter. Imens slås æggene ud i en skål og piskes let sammen med cheddaost og lidt salt og peber. 

Når tortilla-stykkerne er blevet gode og sprøde, kommes æggemassen over dem. Lad det sætte sig et øjeblik og rør så lidt rundt i det, så du nærmest får en gang tortilla-røræg. Så snart æggene har say sig, blandes salsaen i og varmes igennem. Og så er retten faktisk klar til servering sammen med avocado, koriander, rødløg, bønner og lime. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og ...