Migas MexicanasSå blev det da endelig selve Halloween-møgdagen, så vi kan få det overstået. Jeg er desværre ikke mere stålsat i min kamp mod denne såkaldte højtid, end at jeg har givet efter for mine to pigers insisteren på at skulle ud at trick or treat'e efter aftensmaden - så hvis vi banker på din dør i aften, undskylder jeg hermed mange gange på forhånd. Og jeg har da også købt lidt slik, til hvis nogen små spøgelser og skeletter skulle få forvildet sig omkring vores græskar- og spindelvævsfri (ihvertfald det købte af slagsen) hus. 

Der er stadig et par dage til den (i min optik) meget finere og æstetisk langt smukkere højtid De dødes dag, så derfor klemmer jeg lige en sidste mexicansk opskrift ind i denne gang. Det drejer sig om den afsindigt lækre og nemme ret migas Mexicanas. Det er egentlig en morgenmadsret med æg, salsa og sprødstegte tortillaer, men den fungerer lige så fint som en hurtig og enkel aftensmad. Klassiske migas indeholder ikke bønner, men det er ikke rigtig mexicansk for mig uden en eller form for bønner, så de er altså tilføjet her.
Migas Mexicanas (2 pers)
2 store eller fire små tortillaer
2 spsk smagsneutral olie
3 æg
½ dl revet cheddarost
1 dl god færdiglavet salsa, mediumstærk eller stærk
Salt og peber

Til servering:
1 avocado i skiver
Frisk koriander
Lidt hakket rødløg
Lidt kidneybønner
Frisk lime i halve

Instruktioner:
Skær tortilla'erne i mundrette stykker (ca. 2x2 cm). Varm olien i en pande og steg tortilla-stykkerne sprøde heri. Rør rundt i dem ind i mellem, så de ikke brænder på. Det tager 4-5 minutter. Imens slås æggene ud i en skål og piskes let sammen med cheddaost og lidt salt og peber. 

Når tortilla-stykkerne er blevet gode og sprøde, kommes æggemassen over dem. Lad det sætte sig et øjeblik og rør så lidt rundt i det, så du nærmest får en gang tortilla-røræg. Så snart æggene har say sig, blandes salsaen i og varmes igennem. Og så er retten faktisk klar til servering sammen med avocado, koriander, rødløg, bønner og lime. 

Kommentarer

Populære indlæg