Gå videre til hovedindholdet

Migas MexicanasSå blev det da endelig selve Halloween-møgdagen, så vi kan få det overstået. Jeg er desværre ikke mere stålsat i min kamp mod denne såkaldte højtid, end at jeg har givet efter for mine to pigers insisteren på at skulle ud at trick or treat'e efter aftensmaden - så hvis vi banker på din dør i aften, undskylder jeg hermed mange gange på forhånd. Og jeg har da også købt lidt slik, til hvis nogen små spøgelser og skeletter skulle få forvildet sig omkring vores græskar- og spindelvævsfri (ihvertfald det købte af slagsen) hus. 

Der er stadig et par dage til den (i min optik) meget finere og æstetisk langt smukkere højtid De dødes dag, så derfor klemmer jeg lige en sidste mexicansk opskrift ind i denne gang. Det drejer sig om den afsindigt lækre og nemme ret migas Mexicanas. Det er egentlig en morgenmadsret med æg, salsa og sprødstegte tortillaer, men den fungerer lige så fint som en hurtig og enkel aftensmad. Klassiske migas indeholder ikke bønner, men det er ikke rigtig mexicansk for mig uden en eller form for bønner, så de er altså tilføjet her.
Migas Mexicanas (2 pers)
2 store eller fire små tortillaer
2 spsk smagsneutral olie
3 æg
½ dl revet cheddarost
1 dl god færdiglavet salsa, mediumstærk eller stærk
Salt og peber

Til servering:
1 avocado i skiver
Frisk koriander
Lidt hakket rødløg
Lidt kidneybønner
Frisk lime i halve

Instruktioner:
Skær tortilla'erne i mundrette stykker (ca. 2x2 cm). Varm olien i en pande og steg tortilla-stykkerne sprøde heri. Rør rundt i dem ind i mellem, så de ikke brænder på. Det tager 4-5 minutter. Imens slås æggene ud i en skål og piskes let sammen med cheddaost og lidt salt og peber. 

Når tortilla-stykkerne er blevet gode og sprøde, kommes æggemassen over dem. Lad det sætte sig et øjeblik og rør så lidt rundt i det, så du nærmest får en gang tortilla-røræg. Så snart æggene har say sig, blandes salsaen i og varmes igennem. Og så er retten faktisk klar til servering sammen med avocado, koriander, rødløg, bønner og lime. 

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)