Sprøde æblechips


Jeg er og bliver en håbløs last mover og er sikkert også blandt de sidste, der har opdaget, at de der æblechips man kan købe til en formue i butikkerne, nemt kan laves hjemme og kun kræver æbler og en ovn. Derfor er det måske lidt overflødigt at dele opskriften her, MEN skulle der være enkelte andre, der endnu ikke har opdaget denne skønne spise eller måske skal genopdage den, får de muligheden her.

Æblechips'ene er tidskrævende at lave, men kun fordi de skal stå længe i ovnen. Rent tilberedningsmæssigt er de super nemme, og så bliver de SÅ gode, sprøde og endnu mere "æblede" i smagen af en tur i ovnen. En ekstra bonus er, at man kan gnaske løs af dem med god samvittighed. De er også gode i madpakken som en lille sød/sund snack.

Denne opskrift er på æbler au natural, men som variation kan man også drysse dem med en anelse kanel.
Tørrede æbleringe 
3-4 store æbler (mere kan ihvertfald ikke være i min ovn ad gangen)

Instruktioner
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Fjern æblernes kernehuse med en kniv eller en kernehusudstikker. Skær æblerne i så tynde skiver som muligt, gerne med et mandolinjern. Kasér (eller spis!) evt de første par skiver, som ikke bliver så store. 

Læg æbleringene ved siden af hinanden uden overlap på bageplader beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen. 

Efter ca. en time kan du tage en enkelt æblering ud og lade den afkøle på køkkenbordet. Hvis den er knasende og helt gennemtør, er æbleringene færdig - ellers giv dem 15 min mere. Meget saftige æbler eller lidt tykke skiver kan nemt tage 1½ time. Alternativt kan man vende æblestykkerne efter en time, så de tørrer helt ud på begge sider, eller (hvis æblerne bliver ved at være lidt fugtige) slukke for ovnen og lade æblerne stå og tørre derinde, til ovnen er kølet helt af.

De afkølede æbleringe kan opbevares i en ren, lufttæt beholder (en kagedåse eller et stort syltetøjsglas).

Kommentarer

Populære indlæg