Gå videre til hovedindholdet

Sprøde æblechips


Jeg er og bliver en håbløs last mover og er sikkert også blandt de sidste, der har opdaget, at de der æblechips man kan købe til en formue i butikkerne, nemt kan laves hjemme og kun kræver æbler og en ovn. Derfor er det måske lidt overflødigt at dele opskriften her, MEN skulle der være enkelte andre, der endnu ikke har opdaget denne skønne spise eller måske skal genopdage den, får de muligheden her.

Æblechips'ene er tidskrævende at lave, men kun fordi de skal stå længe i ovnen. Rent tilberedningsmæssigt er de super nemme, og så bliver de SÅ gode, sprøde og endnu mere "æblede" i smagen af en tur i ovnen. En ekstra bonus er, at man kan gnaske løs af dem med god samvittighed. De er også gode i madpakken som en lille sød/sund snack.

Denne opskrift er på æbler au natural, men som variation kan man også drysse dem med en anelse kanel.
Tørrede æbleringe 
3-4 store æbler (mere kan ihvertfald ikke være i min ovn ad gangen)

Instruktioner
Tænd ovnen på 100 grader varmluft.

Fjern æblernes kernehuse med en kniv eller en kernehusudstikker. Skær æblerne i så tynde skiver som muligt, gerne med et mandolinjern. Kasér (eller spis!) evt de første par skiver, som ikke bliver så store. 

Læg æbleringene ved siden af hinanden uden overlap på bageplader beklædt med bagepapir og sæt dem i ovnen. 

Efter ca. en time kan du tage en enkelt æblering ud og lade den afkøle på køkkenbordet. Hvis den er knasende og helt gennemtør, er æbleringene færdig - ellers giv dem 15 min mere. Meget saftige æbler eller lidt tykke skiver kan nemt tage 1½ time. Alternativt kan man vende æblestykkerne efter en time, så de tørrer helt ud på begge sider, eller (hvis æblerne bliver ved at være lidt fugtige) slukke for ovnen og lade æblerne stå og tørre derinde, til ovnen er kølet helt af.

De afkølede æbleringe kan opbevares i en ren, lufttæt beholder (en kagedåse eller et stort syltetøjsglas).

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)