Gå videre til hovedindholdet

Grove snurrer med hvidløg og persilleDe her boller er bare så gode som tilbehør til alle de supper og sammenkogte retter, som efterårskøkkenet er fyldt af. De har en grov og luftig dej, er smukt formet som snurrer og har et fyld af smør, hvidløg og persille, som smages men ikke smager alt for gennemtrængende.

Man kan med fordel lave en stor portion, for de egner sig fint til at fryses ned og så lunes i ovnen, næste gang man står og skal bruge et madbrød.
Grove snurrer med hvidløg og persille (12 stk)
25 g. gær
3 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
1 spsk smagsneutral olie eller olivenolie
100 g grahamsmel (eller anden type groft mel)
300 g. hvedemel + ekstra til udrulning
Lidt mælk til pensling

Fyld: 
25 g smør
2 fed hvidløg
1 dusk persille

Instruktioner:
Smuldr gæren i en stor skål, hæld vandet i, og opløs gæren heri. Kom sukker, salt, olie og mel i, og ælt dejen godt igennem. Den skal være relativt fast, så kom evt. lidt mere mel i, hvis den er meget klistret.

Lad dejen hvile under et rent klæde i ½ times tid.

Rul dejen ud til et rektangel på ca 40x30 cm, så dejen er ca ½ cm tyk. 

Smelt smørret. Hak hvidløg og persillen fint og bland det i smørret. Smør hvidløgssmørret ud over dejen - brug evt en pensl. Læg halvdelen af dejen ind over den anden, så den ligger dobbelt. Skær dejen op i 12 aflange stykker og skær dem næsten over på den lange led. Sno hvert dejstykke og rul derefter den snoede dej sammen om sig selv (som en snegl) og fold enden af dejen ind under bollen. Læg snurrerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft, mens snurrerne efterhæver i ½ times tid under et rent viskestykke.

Bag snurrerne i 12-15 min. 

Er bedst lune. Kan fryses.

Kommentarer

  1. Jatak - sådan en fin måde at lave tilbehør til supper på :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dét er det nemlig! Og mange tak for din positive kommentar. Jeg er stor fan af din blog (hvor du jo også kommer jorden rundt med forskellige retter!), så det er dejligt hvis du også kan få noget ud af min blog:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)