Gå videre til hovedindholdet

Grove snurrer med hvidløg og persilleDe her boller er bare så gode som tilbehør til alle de supper og sammenkogte retter, som efterårskøkkenet er fyldt af. De har en grov og luftig dej, er smukt formet som snurrer og har et fyld af smør, hvidløg og persille, som smages men ikke smager alt for gennemtrængende.

Man kan med fordel lave en stor portion, for de egner sig fint til at fryses ned og så lunes i ovnen, næste gang man står og skal bruge et madbrød.
Grove snurrer med hvidløg og persille (12 stk)
25 g. gær
3 dl lunkent vand
1 tsk sukker
1 tsk fint salt
1 spsk smagsneutral olie eller olivenolie
100 g grahamsmel (eller anden type groft mel)
300 g. hvedemel + ekstra til udrulning
Lidt mælk til pensling

Fyld: 
25 g smør
2 fed hvidløg
1 dusk persille

Instruktioner:
Smuldr gæren i en stor skål, hæld vandet i, og opløs gæren heri. Kom sukker, salt, olie og mel i, og ælt dejen godt igennem. Den skal være relativt fast, så kom evt. lidt mere mel i, hvis den er meget klistret.

Lad dejen hvile under et rent klæde i ½ times tid.

Rul dejen ud til et rektangel på ca 40x30 cm, så dejen er ca ½ cm tyk. 

Smelt smørret. Hak hvidløg og persillen fint og bland det i smørret. Smør hvidløgssmørret ud over dejen - brug evt en pensl. Læg halvdelen af dejen ind over den anden, så den ligger dobbelt. Skær dejen op i 12 aflange stykker og skær dem næsten over på den lange led. Sno hvert dejstykke og rul derefter den snoede dej sammen om sig selv (som en snegl) og fold enden af dejen ind under bollen. Læg snurrerne på bageplader beklædt med bagepapir.

Varm ovnen op til 200 grader varmluft, mens snurrerne efterhæver i ½ times tid under et rent viskestykke.

Bag snurrerne i 12-15 min. 

Er bedst lune. Kan fryses.

Kommentarer

  1. Jatak - sådan en fin måde at lave tilbehør til supper på :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Dét er det nemlig! Og mange tak for din positive kommentar. Jeg er stor fan af din blog (hvor du jo også kommer jorden rundt med forskellige retter!), så det er dejligt hvis du også kan få noget ud af min blog:-)

      Slet

Send en kommentar

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte