Tacos med tinga de polloJeg fortsætter i det små med min lille anti-halloween kampagne her på bloggen, men kan godt mærke at jeg vist sparker til en død hest - eller en meget levende zombie, hvis det giver mening at sige sådan. De fleste andre synes at have overgivet sig helt til udskårne græskar og uhygge. 

Men om ikke andet bruger jeg lejligheden til i stedet at fejre den mexikanske højtid De dødes dag, fordi mexikansk mad skal man efter min mening benytte enhver en lejlighed til at spise. Så without further ado er her opskriften på nogle utroligt nemme, hurtige og meget fortrinligt smagende tacos med tinga de pollo, som er en slags pulled chicken i spicy tomatsauce. 


Klassisk tinga de pollo indeholder ikke det mindste spor af bønner, men jeg synes bare ikke mexikansk mad er helt i top uden bønner, så i denne version er der tilsat kidneybønner - men det skal stå én helt frit for at udelade dem.
Chicken Tinga Tacos (4 pers)
3-4 ferske kyllingebryster
1 kyllingebouillon-terning
1 spsk olivenolie
1-2 tsk chilipulver, gerne chipotle
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk tørret oregano
1 ds sorte bønner eller kidneybønner (kan udelades)
1 stor ds koncentreret tomatpure (ca. 140 g)
Ca 1 dl vand.

Desuden:
4 store tortillaer eller 8 små
2-3 avocadoer moset med lidt lime, salt og peber - eller blot avocado i tern
Cojita ost - hvis det kan findes - eller en god fetaost
Rødløg i små tern
Frisk koriander
Lime

Instruktioner:
Sæt vand over i en gryde og opløs bouillon terningen heri. Bring bouillonen i kog. Skær kyllingebrysterne i 2-3 mindre stykker og kom dem i. Lad simre 10-12 min til kyllingestykkerne er netop mørre. Tag stykkerne op på et skærebrædt og lad dem afkøle et par minutter, før de trevles op med et par gafler a la pulled chicken. 

Hak løg og hvidløg fint. Varm lidt olie op i en gryde og steg løg og hvidløg heri sammen med chili'en til løgene er bløde og gennemstegte. Tilsæt tomatpuré og oregano sammen med 1 dl vand og evt. bønner og lad simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Kom den trevlede kylling i og varm igennem. Tilsæt evt lidt mere vand eller bouillon, hvis saucen er for tør. Smag til igen med salt og peber. 

Mens kyllingen bliver varmet igennem, kan man lige varme tortillaerne og skære et par avocado'er i skiver og et rødløg i tern.

Server hele balladen sammen med ost, koriander og lime.

Kommentarer

Populære indlæg