Gå videre til hovedindholdet

Tacos med tinga de pollo



Jeg fortsætter i det små med min lille anti-halloween kampagne her på bloggen, men kan godt mærke at jeg vist sparker til en død hest - eller en meget levende zombie, hvis det giver mening at sige sådan. De fleste andre synes at have overgivet sig helt til udskårne græskar og uhygge. 

Men om ikke andet bruger jeg lejligheden til i stedet at fejre den mexikanske højtid De dødes dag, fordi mexikansk mad skal man efter min mening benytte enhver en lejlighed til at spise. Så without further ado er her opskriften på nogle utroligt nemme, hurtige og meget fortrinligt smagende tacos med tinga de pollo, som er en slags pulled chicken i spicy tomatsauce. 


Klassisk tinga de pollo indeholder ikke det mindste spor af bønner, men jeg synes bare ikke mexikansk mad er helt i top uden bønner, så i denne version er der tilsat kidneybønner - men det skal stå én helt frit for at udelade dem.
Chicken Tinga Tacos (4 pers)
3-4 ferske kyllingebryster
1 kyllingebouillon-terning
1 spsk olivenolie
1-2 tsk chilipulver, gerne chipotle
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk tørret oregano
1 ds sorte bønner eller kidneybønner (kan udelades)
1 stor ds koncentreret tomatpure (ca. 140 g)
Ca 1 dl vand.

Desuden:
4 store tortillaer eller 8 små
2-3 avocadoer moset med lidt lime, salt og peber - eller blot avocado i tern
Cojita ost - hvis det kan findes - eller en god fetaost
Rødløg i små tern
Frisk koriander
Lime

Instruktioner:
Sæt vand over i en gryde og opløs bouillon terningen heri. Bring bouillonen i kog. Skær kyllingebrysterne i 2-3 mindre stykker og kom dem i. Lad simre 10-12 min til kyllingestykkerne er netop mørre. Tag stykkerne op på et skærebrædt og lad dem afkøle et par minutter, før de trevles op med et par gafler a la pulled chicken. 

Hak løg og hvidløg fint. Varm lidt olie op i en gryde og steg løg og hvidløg heri sammen med chili'en til løgene er bløde og gennemstegte. Tilsæt tomatpuré og oregano sammen med 1 dl vand og evt. bønner og lad simre et par minutter. Smag til med salt og peber. Kom den trevlede kylling i og varm igennem. Tilsæt evt lidt mere vand eller bouillon, hvis saucen er for tør. Smag til igen med salt og peber. 

Mens kyllingen bliver varmet igennem, kan man lige varme tortillaerne og skære et par avocado'er i skiver og et rødløg i tern.

Server hele balladen sammen med ost, koriander og lime.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b...

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egent...

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i a...