Anbefaling: Afternoon tea på Restaurant Carmel

Kort tid før sommerferien, da det stadig var 30 grader varmt og alt for hedt til at opholde sig udenfor (ihvertfald for sådan en halv-albino som mig), var jeg en tur på restaurant i Huset Carmel i Århus C med en tidligere kollega. Vi skulle have indhentet lidt snak over en gang afternoon tea med det hele. Og det var simpelthen så fint og hyggeligt, at jeg - med nogen forsinkelse - er nødt til at anbefale det her på bloggen.

Huset Carmel er tidligere missionshus for Indre Mission og har også huset Granhøj Dans i en årrække, men er nu bygget om til hotel, jazz salon og restaurant. Jeg har kun prøvet restauranten (i og med at jeg bor i Århus, er der jo desværre ingen grund til at prøve en overnatning der) og synes, der er SÅ fint og stemningsfuldt. Salen, man sidder i (som ses på det øverste billede), er det gamle missions lokale. Der er højt til loftet og meget af det fine gamle særpræg er bevaret, f.eks. den gamle prædikestol. Samtidig er der indrettet lækkert og smagfuldt med mørke møbler og lidt Chesterfield-style, og så synes jeg, at stedet oser af stil og historie. 

Vores afternoon tea var også et stort hit. Vi fik både kaffe og te og dertil en kageopsats i tre etager med alskens lækkerier (se billede nedenfor): Trekantede sandwich med hhv. laks og agurk; eton mess; frisk frugt samt små nærmest konfekt-agtige brownies og chokolade-scones med lidt creme i. Alt sammen toplækkert.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg kommer der. På hjemmesiden fremgår det, at maden så vidt muligt er økologisk og følger årstiderne. Derudover er der fællesspisning (eller Folkekøkken, som de selv kalder det) hver onsdag med mad serveret ved langborde til rimelige priser. Det kunne jeg helt sikkert godt tænke mig at prøve på et tidspunkt. Mere info her: http://www.husetcarmel.dk/


Kommentarer

Populære indlæg