Mexican street cornMan får jo nærmest smidt majskolber i nakken i disse dage. Ovenikøbet virker de desuden lækre og sprøde (og ikke knastørre og lidt gammelbrune, som de ind i mellem kan være), og så er det bare med at benytte sig af det, synes jeg. Det er måske ikke noget man skal servere på en første date, men det er et stort hit herhjemme, hvor vi kender hinanden godt nok til at kunne se gennem fingre med majs mellem tænderne, ucharmerence gnasken og snaskede fingre.

Jeg har haft lyst til at forsøge mig med mexikanske street corn længe, fordi, ja altså, jeg tror nærmest aldrig, jeg har smagt noget mexikansk mad eller tex mex, jeg ikke kunne lide, og disse majskolber er ingen undtagelse. Sprøde, søde, saftige majs med cremet dressing og masser af krydderi. ¡Dios mio, det er bueno! Man kan selvfølgelig skrue op eller ned for chili og krydderier, hvis nogen i husholdningen er mere til det ene eller det andet. 
Mexican street corn (3 stk)
3 majskolber

Dressing
1 dl creme fraiche
2 spsk mayonaise
½ tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
½ tsk chipotle chili
Friskpresset juice fra ½ lime
Salt & peber

Til servering
Parmesan
Chipotle chili
Frisk persille eller koriander
Skiver af lime

Fjern blade og tråde fra de friske majskolber. Kom dem i en stor gryde med saltet vand og bring vandet i kog. Lad majsene koge møre ved jævn varme i 5-6 minutter. Hæld vandet fra, og lad majsene køle lidt af. 

Bland imens alle ingredienserne til dressingen i en skål. Smag til.

Pensl majskolberne med en generøs portion dressing. Server straks med parmesan, mere chipotle chili, friskhakket persille og/eller koriander og skiver af lime, som man selv kan gøre brug af, alt efter hvor stærk, spicy, syrlig etc. man gerne vil have sine majs.

Kommentarer

Populære indlæg