Frisk sommer-lagkage med bær og avocadocreme
Hold da op, en lang ferie jeg lige fik holdt mig fra bloggen der!

Jeg har simpelthen haft sådan en dejlig sommerferie, hvor vi stort set ikke har lavet noget som helst fornuftigt. Måske er det fordi, at det har været så varmt, har tempoet været helt i bund - og det har min lyst til at lave mad for en sjælden gang skyld også. Faktisk har jeg mest bare haft lyst til at leve af take away og sodavandsis. 

Men nu er min madlavningslyst så småt vendt tilbage, og bloggen genopstår hermed med en frisk og snasket lagkage i fire lag med jordbærmos og avocadocreme og så mange sommerbær, at den er ved at tilte. Avocadocremen er en Camilla Plum-opskrift, som jeg længe har haft lyst til at prøve (hendes originale opskrift findes også på Politikens hjemmeside under søgeordet "avocadolagkage"). Derudover skal man ikke lade sig afskrække af rugbrødet i lagkagebundene - de giver kagen smag og bid (se også den klassiske sønderjyske brødtorte, hvor gammelt, tørt rugbrød for alvor kan komme til sin ret i en lagkage: http://alverdensmad1.blogspot.com/2017/07/snderjysk-brdtorterugbrdslagkage.html).

Frisk sommer-lagkage med bær og avocadocreme (8 prs)
Lagkagebunde:
10 æg, delt i hvide og blomme
150 g sukker
100 g mørkt rugbrød uden kerner og skorpe
100 g hasselnødder
50 g mel
1 tsk bagepulver

Jordbær-mos:
150 g jordbær
Ca. 50 g flormelis

Avocado-creme:
2 modne avocadoer
3 dl piskefløde
100 g. flormelis
Saft af 1 citron
1 tsk vanillesukker

Desuden:
Masser af bær og evt. spiselige blomster til pynt 

Lagkagebunde:
Tænd ovnen på 175 varmluft.

Del æggene i hvider og blommer. Pisk hviderne stive og kom sukker i lidt ad gangen, til massen er blevet til en blank marengs (2-3 minutter). Pisk æggeblommerne let sammen og rør dem ud i marengsen.

Blend rugbrød og nødder til en fin rasp, og bland det med mel og bagepulver. Kom mel-blandingen i marengsen og rør godt, men lidt forsigtigt rundt til de to er blandet godt sammen uden at luften er gået af marengsen. 

Fordel dejen i 4 forme (ca. 20 cm i diameter) beklædt med bagepapir (eller mere realistisk - bag dem én ad gangen) ca. 15 min. nederst i ovnen. Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle helt. De er skrøbelige, så handle with care.

Jordbær-mos:
Mos jordbærrene og smag til med flormelis.

Avocado-creme:
Kom avocadokød, citronsaft, flormelis og vanillesukker i en skål og blend det helt glat med en stavblender. Pisk fløden let, kom avocadomosen i og pisk igen til du har en let creme. Smag til med flormelis og citron.
Samling af kagen:
Smør 1/4 af jordbærmosen ud over den nederste kagebund. Kom 1/4 af avocadocremen på og kom næste kagebund ovenpå. Fortsæt med resten af bundene. Pynt med bær og spiselige blomster. Lad stå og trække på køl i mindst 4 timer. Tag dog kagen ud ½ time før servering, så den ikke er iskold ved servering.

Kommentarer

Populære indlæg