Gå videre til hovedindholdet

Fødselsdag i december: Panda-kage med chokolade og kirsebær


Min mand og jeg har været så dårlige planlæggere, at vi har os et rigtigt december-barn, som selvfølgelig skal fejres efter alle kunstens regler - også selvom det skal foregå midt i alt det andet jule-hejs, man i forvejen knap nok har tid til i december. 

Men det får os ikke til at sænke standarden - oh no no no! Igen i år holdt vi to fødselsdage: En for klassen (i mandags sammen med en veninde fra klassen) og igen morgen med familien. 

Til festen for klassens piger stod ønsket på en enhjørninge-panda. Sådan én vidste jeg tilfældigvis ikke hvordan så ud, så fødselsdagsbarnet var så venlig at tegne et billede af hvordan kagen skulle se ud. Resultatet blev en sandkage med jordbær-halløj i og mellem bundene med cream cheese frosting. Jeg synes altid det ender med at blive lidt obskønt med de der enhjørningehorn, men fødselaren var fint tilfreds med kagen (tegningen kan anes i forgrunden af billedet).
Til fødselsdagen i morgen har vores nu 8-årige pige ønsket sig en pandakage (man aner et tema. Hun er meget begejstret for det sort-hvide dyr), og her kunne jeg heldigvis finde hjælp på den fantastiske kageblog Cococakeland (http://cococakeland.com/), hvor man kan finde opskrifter på de smukkeste og mest nuttede kager, jeg endnu er stødt på.

Inden under det nyttede pynt befinder sig en chokoladekage med chokoladeganache og kirsesovs mellem lagene. kagen er en let omfortolkning af den man finder i Annemette Voss' dejlige kagebog KageKarma (man aner igen et tema: Fødselarens mor er meget glad for kage; både at spise og bage).

Men nu vil jeg smutte ud og købe noget ost til brunchen i morgen. Coming up her på bloggen kommer desuden også nogle meget nemme og lækre bud på tilbehør til ostebordet.

Fortsat rigtig god december derude!!

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)