Gå videre til hovedindholdet

Last Christmas...

Egentlig har jeg slet ikke haft en blog længe nok til allerede at skulle genbruge gamle opskrifter, men det er bare fordi... Altså fordi at sidste jul, da lavede jeg (efter min egen mening) sådan nogle lækre ting i december, så tillad mig hermed at præsentere nogle favoriter fra sidste år. Og så kommer der selvfølgelig snart nye lækre opskrifter på bloggen også!
Det første jeg vil anbefale er denne labre babka med marcipan og chokolade (billede herover). Selvom babkaen traditionelt serveres til påske, så passer den også fantastisk godt til en kop eftermiddagskaffe i december. Så hvis man er kringle med snasket fyld (er de fleste ikke det?), er dette bare sagen. Find opskriften lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/jule-babka-med-marcipan-chokolade-og.html
Sugar cookies er en af de nemmeste småkager, man kan bage til jul. Og så er dejen rigtig god til udstik, så man kan lave fine småkager, der kan pyntes med alskens glasur og sukkerstads. Her er det sugar cookies udstukket til snefnug. Find opskriften her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/sugar-cookie-snowflakes.html
Hmm, ja. Det her er så ikke decideret en egentlig jule-småkage, men den er super lækker. Det drejer sig nemlig om et twist på den fantastiske tørkage, tunesiske kaffebrød, som jeg mest kender fra Sallings bager. Her er den lavet som småkage med fyld af bl.a. marcipan og kakao og sprøde mandler på toppen. Lidt tidskrævende, men absolut det hele værd. Opskriften er her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/10/mere-kage-til-efterarsferien-tunesiske.html
Gløgg er noget af det bedste ved julemåneden. Bare duften, og så kommer jeg i julehumør. Men det er jo overhovedet ikke fair, hvis det kun er de voksne, der skal nyde godt at den varme, velsmagende drik, så alkoholfri børnegløgg må der til. Hurtig og nem opskrift at finde lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/brne-glgg.html
Hvis der skulle ske det usandsynlige, at man alligevel blev en smule træt af gløgg, kan man forsøge sig med den amerikanske klassisker eggnog. Den er sød og cremet og meget, meget julet. Nem opskrift lige her: https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html

That's all, folks! Altså for denne gang. Men stay posted for spritnye julede opskrifter coming up.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Okonomiyaki / Japanske pandekager med spidskål og gulerødder

Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive her på bloggen for tiden. Her på vores lille stikvej, hvorfra min verden går, er der solskin, der er stille - når der ikke lige er børn, der leger i haverne - og på trods af nattefrosten er der forårsblomster, der titter frem rundt omkring. Det står i fuldstændig og virkelig mærkelig kontrast til den krise, der foregår lige nu rundt omkring i hele verden. Og de dramaer på liv og død, som må være endnu mere aktuelle end normalt på alverdens sygehuse. Også Skejby Sygehus, der ligger bare et par kilometer fra, hvor vi bor, og som jeg kan kigge over på på min daglige gåtur.  Så hvad gør man?? Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at jeg bliver hjemme og holder afstand og vasker mine hænder og og prøver at holde humøret oppe og venter og håber og tror på det bedste. Og fodrer min familie, for hvad kan man ellers gøre? Dagens opskrift er på okonomiyaki (åh, det er et dejligt ord at sige), der er en form for japanske madpandekager, som i al si

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)