Gå videre til hovedindholdet

Limoncello G&T


Sikken en dejlig jul det (endnu) en gang har været. Jeg har altid høje forventninger til december og bliver heldigvis sjældent skuffet. Det skulle da lige være over, at december går så helt utroligt hurtigt. 

Hvor julen for mig udelukkende står for ren hygge og glæde, har jeg det lidt mere blandet med nytåret. Dels fordi det betyder, at julen (og ferien) snart endegyldigt er ovre for denne gang. Dels fordi nytåret er en tid til at gøre status over året, der er gået. Af en eller anden grund ender jeg typisk med at bruge alt for meget tid på at tænke over verdens sørgelige tilstand (især alle k'erne: krige, klima, korruption, katastrofer, osv.). Derudover tænker jeg så også over alle de områder, hvor jeg synes, jeg personligt trænger til at forbedre mig/tage mig sammen/komme i gear. Derfor bliver dagene omkring d. 31. december altid sådan lidt nytårs-blues-agtigt for mig.

Men nytårsaften er jo heldigvis også festlig, mens den står på, og til den hører også gerne en god drink eller to. Sidste år var forslaget her på bloggen en skøn og køn white lady (https://alverdensmad1.blogspot.com/2017/12/nytarsdrink-white-lady.html). I år er forslaget en anden dejligt frisk drink med citron, nemlig en gin & tonic med limoncello og citronsodavand. Drinken er sød, men ikke så sød, at man bliver træt af den for tonic'en og citronlikøren giver den en frisk og "voksen" smag. Den er god som velkomstdrink, men kan også fint laves (igen) lidt ud på natten!
Limoncello gin & tonic
2 dele kold limoncello
1 del gin
2 dele kold tonic
1 del god kold citronsodavand
Is og citronskiver til pynt

Kom limoncello og gin i et højt glas og bland det sammen med en ske. Hæld tonic og citronsodavand ved og rør kort om. Kom is i og pynt evt. med lidt citron. Nydes straks iskold.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)