Gå videre til hovedindholdet

Bang bang kyllinge-salat med nudler og peanut-dressingPå tirsdag d. 5 februar fejres det kinesiske nytår, og det er jo en skøn anledning til at lave nogle kinesiske retter - eller for denne rets vedkommende må jeg hellere kalde det kinesisk-inspireret. 

Retten her er nemlig en slags salat udgave af en klassisk ret fra Sichuan provinsen med det skønne navn bang bang chicken. Det er en form for pulled chicken i en krydret nøddesauce. Men navnet skyldes ikke (som jeg umiddelbart troede), at retten er så stærk, at den eksploderer som pistolskud i munden. Bang på kinesisk skulle betyde pind eller kæp, og navnet kommer således fra, at man i den traditionelle version af denne ret slår kyllingestykkerne med en kæp for at gøre dem mørre.

Denne salat version af bang bang chicken er knasende frisk og både nem og hurtig at bikse sammen. Den er skøn både som frokostret eller som en let aftensmad, og man kan selv skrue op og ned for, hvor stærk den skal være ved at tilføje eller udelade chili i dressingen og den friske chili som drys. 

Glædeligt kinesisk nytår!
Bang bang kyllinge-salat med nudler (4 pers)
2 kogte/stegte kyllingebryster
250 g tørrede nudler, kogte og afkølede 
1½ dl bønnespirer
2 gulerødder
1 rød peber

Dressing:
3 spsk glat/smooth peanutbutter
2 spsk soya
2 spsk sød chilisauce
1 tsk sesamolie (kan udelades)
Lidt chipotle chilipulver
Saft fra 1 lime

Desuden:
1 rød chili
Frisk koriander
Saltede cashewnødder

Instruktioner:
Start med at koge/stege kyllingebryster, og at koge nudlerne og afkøle dem, hvis du ikke har en rest. Afkøl nudlerne ved at hælde koldt vand over dem. På den måde bliver de ikke klistrede.

Brug to gafler til at trække kyllingestykkerne fra hinanden til små kyllingestrimler a la pulled chicken. Skær gulerødderne og den røde peber i tynde strimler. Bland nudler, kylling, gulerødder, rød peber og bønnespirer.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag til - måske skal der lidt mere sød chilisauce, chili eller soya i. Bland dressingen i salaten eller server i en lille skål on the side.

Server med tyndtskåret chili, frisk koriander og grofthakkede cashewnødder.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)

Saftige rabarber-snitter med sprød crumble

Jamen, jeg ved snart ikke, hvad jeg skal skrive andet end at det her er en virkelig god kage med en sød og saftig sandkage-agtig bund, syrligt-søde raberber i midten, toppet af med en gang sprøde mandler og crumble. Den er nem at bage, men kræver lidt opvask, da man skal bruge en del skåle undervejs. Men det er vist også det eneste negative, jeg kan finde på at sige om denne forårs-lækkerbisken. Saftige rabarber-snitter med sprød crumble  (ca 12 stk) Rabarber-fyld 4 stængler rabarber 50 g sukker 2 tsk maizena Crumble 75 g sukker 75 g mel 1 tsk vanillesukker 75 g smør Lidt mandelflager Dej 100 g creme fraiche 1 æg 1 æggeblomme 1 tsk vanille sukker ½ tsk kardemomme 150 g mel 100 g sukker ½ tsk bagepulver ½ tsk natron 100 g smeltet smør Instruktioner Tænd ovnen på 175 g varmluft og lad varme op, mens du laver kagen. Rens og skær rabarberne i 1 cm små stykker. Bland dem godt med sukker og maizena i en skål og sæt