Gå videre til hovedindholdet

Japansk cheesecake 濃厚チーズテリーヌCheesecake er en af mine yndlingskager. Altså sammen med jordbærtærte... Og cremelinser... Og træstammer.. Ja, og så videre. You get the picture. Jeg kan ihvertfald virkelig godt lide cheesecake. Så glad blev jeg, da jeg faldt over en japansk udgave af den vidunderlige kage.

Der findes flere typer japansk cheesecake, bl.a. sådan en spøjs pude-agtig-udgave som jeg helt sikkert også skal bage på et tidspunkt. Cheesecaken i dette indlæg skiller sig ud ved dels ikke at have nogen kiksebund, og dels ved at den skal dampes, hvor andre cheesecakes oftest skal enten bages eller stivner med hjælp fra en omgang husblas. Denne cheesecake skal desuden hvile på køl natten over, så den skal laves i god tid, inden den skal bruges. 

Den smager SÅ godt. Som en blanding af en luftig budding og en traditionel cremet cheesecake. Min mand savnede den klassiske kiksebund, som jeg også er fan af, men sammen med lidt frugt, synes jeg, den klarede sig helt fint uden. Min yngste datter gav kagen den største ros, man vist kan opnå fra hendes side, da hun sagde: "Den skal du helt sikkert lave igen en anden gang". Og jeg er enig. Når jordbærsæsonen sætter ind, skal denne cheesecake helt sikkert prøves igen sammen med de røde bær. Kagen er desuden virkelig nem at lave og skal som nævnt laves i god tid inden servering, hvilket i mine øjne gør den til en perfekt gæste-dessert, fordi man ikke skal stå og bøvle med en masse forberedelse på dagen.

Tilbage er kun at sige, at hvis du er cheesecake-fan, så prøv denne her! You won't regret it.
Dampet japansk cheesecake / – 濃厚チーズテリーヌ
2 store æg
200 g neutral flødeost
100 g sukker
100 g neutral yoghurt
100 g fløde
1 tsk flydende vanille
20 g majsstivelse
Lidt flormelis til drys samt frisk frugt til servering.

De to æg piskes let sammen i en skål og stilles til side.

I en anden lidt større skål kommes flødeosten i og røres blød med en plastikske eller silikone dejskraber. Sukkeret kommes i og blandes grundigt i. Yoghurten foldes herefter i. De sammenpiskede æg røres i med piskeris. Fløde og vanille røres også i med piskeris. Endelig sies majsstivelsen i, og der røres grundigt, så der ikke er nogen klumper i den meget linde dej.

Varm ovnen op til 160 grader varmluft. Kom et stykke bagepapir i en brødform (ca. 25x10 cm) og kom lidt sølvpapir rundt om formen. Hæld dejen igennem en si ned i formen. 

Stil formen på en dybbundet bageplade og hæld kogende vand i bagepladen til det står et par cm op omkring formen. Bag i 30 min. Kom evt mere kogende vand i bagepladen undervejs, hvis det helt koger væk.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den først køle af 15-20 minutter ved stuetemperatur og derefter i køleskabet til den er helt kold - gerne natten over dækket med husholdningsfilm.

Drys med siet flormelis og server med frisk frugt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Broccoli-salat med peanuts og tranebær - og en boganbefaling

Broccolisalat er måske ikke specielt julet, men det er ikke desto mindre en helt fantastisk salat, der passer rigtig fint til mange forskellige jule-retter. Faktisk synes jeg, det er så god en salat, at den kan udgøre et helt måltid i sig selv. Normalt laves den med solsikkekerner og rosiner, hvilket smager rigtig godt, men jeg synes, salaten bliver endnu bedre - og måske også lidt mere julet - med peanuts og tranebær. Og så har jeg læst en bog igen! Oh yes. Denne gang er det bogen "Euphoria" af Lily King. Historien foregår hovedsageligt i 1933, hvor man følger de tre antropologer Nell, Bankson og Fen (figurer der er løseligt baseret på real- life antropologerne Margaret Mead, Gregory Bateson og Reo Fortune) på deres årelange feltarbejde blandt forskellige stammer i Ny Guinea. Nell er en kontroversiel og berømt amerikansk antropolog, og Fen hendes opfarende ægtemand, som misunder hende hendes store succes. De to får selskab af englænderen Bankson, der hurtigt b

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Sprød hverdagssalat af spidskål og ærter

Jeg ved ikke, om det at denne salat er SÅ simpel og SÅ hurtig og nem at lave medvirker til, at det er en af mine yndlings-vintersalater? Men faktum er, at jeg er vild med den. Knasende spidskål, søde-bløde ærter og en syrlig dressing smagt godt til med salt og peber. Mere skal der faktisk ikke til, og salaten passer fint som tilbehør til mange af vinterens lidt tunge retter. Den er blevet en klassiker på middagsbordet her i huset. Spidskål- og ærtesalat (nok til 4 pers. som tilbehør) Salat : ½ spidskål 2 dl frosne ærter, optøede Dressing : 3 spsk god olivenolie 1½ spsk hvidvinseddike Salt og peber Lidt frisk dild Skør spidskålen i så tynde strimler som muligt, gerne på et mandolinjern. Kom kålen i en salatskål og hæld olivenolien, eddiken, salt og peber samt finthakket frisk dild direkte over, og vend herefter rigtig godt rundt i kålen, enten med (rene) hænder eller en gaffel og en ske. Smag til - måske skal der lidt mere salt og peber i. Bland til sidst ærte