Gå videre til hovedindholdet

Japansk cheesecake 濃厚チーズテリーヌCheesecake er en af mine yndlingskager. Altså sammen med jordbærtærte... Og cremelinser... Og træstammer.. Ja, og så videre. You get the picture. Jeg kan ihvertfald virkelig godt lide cheesecake. Så glad blev jeg, da jeg faldt over en japansk udgave af den vidunderlige kage.

Der findes flere typer japansk cheesecake, bl.a. sådan en spøjs pude-agtig-udgave som jeg helt sikkert også skal bage på et tidspunkt. Cheesecaken i dette indlæg skiller sig ud ved dels ikke at have nogen kiksebund, og dels ved at den skal dampes, hvor andre cheesecakes oftest skal enten bages eller stivner med hjælp fra en omgang husblas. Denne cheesecake skal desuden hvile på køl natten over, så den skal laves i god tid, inden den skal bruges. 

Den smager SÅ godt. Som en blanding af en luftig budding og en traditionel cremet cheesecake. Min mand savnede den klassiske kiksebund, som jeg også er fan af, men sammen med lidt frugt, synes jeg, den klarede sig helt fint uden. Min yngste datter gav kagen den største ros, man vist kan opnå fra hendes side, da hun sagde: "Den skal du helt sikkert lave igen en anden gang". Og jeg er enig. Når jordbærsæsonen sætter ind, skal denne cheesecake helt sikkert prøves igen sammen med de røde bær. Kagen er desuden virkelig nem at lave og skal som nævnt laves i god tid inden servering, hvilket i mine øjne gør den til en perfekt gæste-dessert, fordi man ikke skal stå og bøvle med en masse forberedelse på dagen.

Tilbage er kun at sige, at hvis du er cheesecake-fan, så prøv denne her! You won't regret it.
Dampet japansk cheesecake / – 濃厚チーズテリーヌ
2 store æg
200 g neutral flødeost
100 g sukker
100 g neutral yoghurt
100 g fløde
1 tsk flydende vanille
20 g majsstivelse
Lidt flormelis til drys samt frisk frugt til servering.

De to æg piskes let sammen i en skål og stilles til side.

I en anden lidt større skål kommes flødeosten i og røres blød med en plastikske eller silikone dejskraber. Sukkeret kommes i og blandes grundigt i. Yoghurten foldes herefter i. De sammenpiskede æg røres i med piskeris. Fløde og vanille røres også i med piskeris. Endelig sies majsstivelsen i, og der røres grundigt, så der ikke er nogen klumper i den meget linde dej.

Varm ovnen op til 160 grader varmluft. Kom et stykke bagepapir i en brødform (ca. 25x10 cm) og kom lidt sølvpapir rundt om formen. Hæld dejen igennem en si ned i formen. 

Stil formen på en dybbundet bageplade og hæld kogende vand i bagepladen til det står et par cm op omkring formen. Bag i 30 min. Kom evt mere kogende vand i bagepladen undervejs, hvis det helt koger væk.

Tag kagen ud af ovnen, og lad den først køle af 15-20 minutter ved stuetemperatur og derefter i køleskabet til den er helt kold - gerne natten over dækket med husholdningsfilm.

Drys med siet flormelis og server med frisk frugt.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Lyserøde djævleæg med bacon

Jeg har gennem mit liv set alt for mange amerikanske serier af svingende kvalitet, og derfor er jeg også blevet nysgerrig på alle de sjove former for mad og madtraditioner, de viser eller henviser til i serierne. Jeg kan især huske, at jeg i lang, lang tid havde meget lyst til at smage eggnog - og endte med at lave det selv (lige her :  https://alverdensmad1.blogspot.com/2016/12/eggnog.html ) og cobb salad, som jeg også endte med at lave en variation af selv (lige her:  https://alverdensmad1.blogspot.com/2018/05/cobb-salad-med-jordbr-og-blue-cheese.html ). Jeg kunne også godt tænke mig at lave (og smage!) en rigtig thanksgiving middag, men det må vente, til det bliver vinter igen om lang, lang tid. Men devilled eggs er endnu en ret i den lange række af amerikanske retter, jeg har haft lyst til at prøve. Da jeg så forleden så et billede af en variant, der var lyserød i kanterne, blev jeg bare nødt til at prøve dem.  De smager rigtig dejligt, og man behøver bestemt ikke a

Nemme surdejs-boller

Jeg har af flere omgange forsøgt at blive sådan en type, der har en god surdej kørende.  Jeg synes helt klart, at brød og bagværk smager bedre, når det er bagt på eller med surdej. Men holy smokes, det er svært at holde liv i sådan en størrelse. Jeg har forsøgt mig med flere forskellige opskrifter, og det er da også lykkedes at fremmane flere helt ok surdeje, men alle er afgået ved døden efter ganske få uger, enten fordi de mugnede, eller fordi jeg forsømte dem i en grad, så de til sidst bare var sådan nogle sørgelige væskende klumper, som på ingen måde burde komme i nærheden af menneskeføde. Nu er det imidlertid lykkedes mig at holde liv i en hæderlig surdej i et par måneder. Det, der har virket for mig (og surdejen), har været: Keep it simple. Når jeg opfrisker surdejen, gør jeg det på slump: Smid lidt surdej ud, kom lidt vand og mel i, rør rundt - ikke noget med at veje af og være præcis og alt det der. Og så bor surdejen i vores køleskab selvom sådan én vist egentlig

Forårstærte med asparges, små kartofler og brie

Dette er officielt min nye yndlings forårstærte! Den er fuld af gode sager som asparges, små kartofler og pinjekerner og har en dejlig grov og sprød fuldkornsbund, men det er ikke (kun) det, der gør den så vidunderlig. Hemmeligheden er brie! Skøn, fed, smagfuld brie, der gemmer sig nede i tærten og bare får det hele til at gå op i en højere enhed. Man kommer tit alle mulige andre former for oste i eller ovenpå en tærte - hytteost, revet ost eller feta for eksempel - men  brie, som jeg ellers elsker, har jeg ikke prøvet i en tærte før. Efter at have prøvet det, kan jeg kun give det min allervarmeste anbefaling. It really ties the pie together, som de ville have sagt i The Big Lebowski. Tærten passer desuden bare så fint på påskefrokost-buffet-bordet. Den smager godt både nybagt (selvfølgelig), men også kold eller gen-opvarmet dagen derpå, så der er ingen madspild her. It's all good:-) Forårstærte med asparges, små kartofler og brie (6 pers)